Hyppää sisältöön

Castren taisteli itsensä lopussa top 10:iin – Taistelu finaalipaikasta jatkuu ja ruotsalaistähden rokotevastaisuus saattaa helpottaa sitä

Matilda Castren sijoittui Japanissa kymmenenneksi. KUVA: GETTY IMAGES

Matilda Castren sijoitus kärkikymmenikössä oli erittäin tervetullut. Suomalainen pelasi sunnuntaina Japanissa kisan parhaan kierroksensa.

Matilda Castren onnistui hienosti Japanissa pelatun LPGA Tourin osakilpailun, Toto Japan Classicin päätöspäivänä. Erityisen hyvässä vedossa hän oli kierroksen viimeisellä kolmanneksella, sillä hän pelasi viimeiset kuusi reikää neljä alle parin.

Castren kiersi päätöspäivän viisi alle ja päätyi yhteistulokseen -10 (71-71-69-67). Hän sijoittui jaetulle 10. sijalle ja tienasi noin 36 000 dollaria.

”Top 10 on erittäin tervetullut. Tarvitsen näitä pisteitä, että pääsen finaalikisaan. Tämä oli hyvä viikko sen puolesta”, Castren kertoi tiedotteessa.

”Takaysi oli hyvää peliä, sain käytettyä birdiepaikat hyvin. Pari pidempää par-puttiakin meni sisään.”

Kymmenes sija ei riittänyt nostamaan Castrenia LPGA:n rankingissa 60 parhaan joukkoon, mutta aika lähelle sitä 62:nneksi. Ensin viikolla pelattavan Pelican Women’s Championshipin jälkeen kokonaispisteiden 60 parasta pääsee parin viikon kuluttua vuorossa olevaan kauden finaalikisaan Tour Championshipiin.

Linn Grant ei ole ottanut koronarokotetta. KUVA: GETTY IMAGES

Toisaalta Castren tietää jo varmuudella kaksi pelaajaa, jotka jättävät finaalin väliin. Sen lisäksi tänään kolmanneksi sijoittuneen Linn Grantin tilanne on epävarma, koska hän ei ole ottanut koronarokotetta.

”Lähden täältä Floridaan pelaamaan Pelican-kisan. Olen aika hilkulla sen finaalikisan kanssa. Tuolla on pari pelaajaa, ketkä eivät pelaa sitä finaalia, enkä tiedä, mikä on Linn Grantin tilanne. Häntä ei ole rokotettu, eikä hän pääse matkustamaan Jenkkeihin tällä hetkellä. Jos ne säännöt eivät muutu, niin hän ei pääse finaaliin”, Castren spekuloi.

Samasta syystä Grant joutui pari viikkoa sitten jättämään väliin New Yorkissa pelatun Ladies European Tourin kilpailun. Tuolloin haastattelussa hän perusteli rokotevastaisuuttaan sillä, että jokaisen pitäisi saada tehdä kehollaan mitä haluaa, eikä hän aio ottaa rokotetta vain päästääkseen mukaan johonkin tiettyyn kilpailuun.

”Monet saattavat tuntea, että heidät on pakotettu ottamaan jotain, vaikka he eivät olisi halunneet. En todellakaan kannata sitä pohjimmiltaan, sinun pitäisi antaa tehdä omalla kehollasi mitä haluat”, LET:n rankingia johtava Grant kertoi Ruotsin yleisradioyhtiön haastattelussa.

Vaikka Castrenin nykyinenkin sijoitus rankingissa saattaisi riittää paikkaan Tour Championshipissä, hän ei aio jättää mitään sattuman varaan.

”Ensi viikolla pitää pelata hyvin, että pääsee varmasti finaaliin. Jännäksi menee”, hän sanoi.

Toto Japan Classicin voitti Skotlannin Gemma Dryburgh, jonka tulos oli -20.

TULOSPALVELUT

DP World TOUR

Qatar Masters
Tapio Pulkkanen, Kalle Samooja ja Sami Välimäki

LPGA

Maybank Championship
Matilda Castren

LADIES EUROPEAN TOUR

Aramco Team Series, Riyadh
Noora Komulainen, Tiia Koivisto ja Ursula Wikström

AMATÖÖRIGOLF

Naisten joukkue-MM-kilpailut (Espirito Santo Trophy)
Katri Bakker, Henni Mustonen ja Emilia Väistö

LETAS

Santander Golf Tour, Zarazoga
Emily Penttilä, Tiia Teiniketo ja Emilia Tukiainen

AMATÖÖRIGOLF

European Men’s Club Trophy
Espoo Ringside Golf (Tommy Gulin, Joonas Hinkkanen ja Jussi Sahravuo)

AMATÖÖRIGOLF

Spanish International Ladies’ Stroke Play Championship
Anna Backman, Ada Huhtala, Oona Kuronen, Sandra Palin ja Adeliina Virtanen





Etsi luettavaa