Hyppää sisältöön

Castren pääsee pelaamaan kauden ensimmäisen major-kilpailun uudessa kotiosavaltiossaan

Matilda Castrenin mainio kierros sai karvaalta maistuvan päätöksen kahdella viimeisellä reiällä. KUVA: GETTY IMAGES

Matilda Castren ei anna täysiä pisteitä kauden ensimmäisen major-kilpailun järjestelyille.

Parin viikon kilpailutauon pitänyt Matilda Castren on jälleen tositoimissa, kun naisten kauden ensimmäinen major-kilpailu, Chevron Championship pelataan tällä viikolla. Kilpailu pelattiin vuosikymmenet Kaliforniassa, mutta nyt kilpailu järjestetään ensimmäistä kertaa The Club at Calrlton Woods -nimisellä kentällä lähellä Houstonin kaupunkia.

Uusi kilpailupaikka sopii Matilda Castrenille, sillä hän pääsi lentokoneen sijaan ajamaan kisapaikalle autolla.

”Muutimme juuri Austiniin, ja ajoin maanantaiaamuna kolme tuntia tänne. Kiva olla uutena texasilaisena täällä mukana”, kahteen edelliseenkin kilpailuun autolla kulkenut Castren kertoo tiedotteessa.

Castren on huomannut alkuviikon aikana, että kisajärjestäjillä ei ole vielä ihan kaikki rutiinit hallussa major-kilpailun järjestelyiden kanssa. Myöskään kenttä ei heti nostattanut wau-efektiä.

”Kun olen aiemmin pelannut major-kentillä, niin on heti alkuviikosta tullut sellainen olo, että no niin, nyt on major-tason kenttä. Tällä viikolla ei ole vielä ollut sellainen fiilis”, hän luonnehtii.

Major-kentät ovat tulleet yleensä tutuiksi pitkistä raffeista, mutta niitä Carlton Woodsin kentällä ei ole. Viheriöistä Castren toivoo nopeita ja kovia, jotta major-tunnelmaan päästäisiin. Muuten kenttä on Castrenin mieleen.

”Griinit ovat tämän kentän haaste. Siellä riittää kallistuksia. Monilla griineillä sivut viettävät poispäin, joten olen harjoitellut paljon lähipelilyöntejä ja putteja tässä alkuviikon aikana.”

Texasin keväässä lämpötilat kipuavat lähelle 30 asteen haamurajaa. Se tietää pelaajille hikistä viikkoa.

”Varmasti tulee keskeytyksiä, kun on niin kuuma ja kostea keli”, Castren sanoo ja viittaa ukkosen aiheuttamaan keskeytysuhkaan.

Castrenin kilpailu käynnistyy torstaina kello 20.15 Suomen aikaa. Peliseuraksi hän saa Pia Babnikin ja Stephanie Kyriacoun.

Katso kilpailun lähetysajat televisiossa.

Lähde: Matilda Castrenin tiedote

Etsi luettavaa