Hyppää sisältöön

Castren koki selvän tappion reikäpelikisan avauskierroksella

Matilda Castrenilla ei ollut keskiviikkona aihetta hymyyn. KUVA: GETTY IMAGES

Matilda Castrenin pitäisi yltää tänään vähintään tasapeliin Linn Grantia vastaan pitääkseen yllä jatkohaaveitaan LPGA:n reikäpelikisassa.

Matilda Castren hävisi Eun-Hee Jille avausottelun LPGA:n Bank of Hope -reikäpelikisassa. Korealainen päihitti suomalaisen lukemin 3/2 ja nousi alkulohkon kärkeen, kun lohkon toisessa parissa Ruotsin Linn Grant ja Kanadan Maddie Szeryk päätyivät tasapeliin.

Ji voitti eilisessä ottelussa kaikkiaan kuusi reikää ja Castren kolme. Ottelu päättyi 16. reiälle, kun pelaajat tasasivat sen parilla. Ottelu oli päätynyt dormieen edellisellä reiällä, jonka Ji voitti. Dormie tarkoittaa sitä, että häviöllä olevan pelaajan pitäisi voittaa kaikki jäljellä olevat reiät yltääkseen reikäpelissä tasoihin.

Ji oli niskan päällä lähes koko ottelun ajan. Hän voitti toisen reiän, mutta Castren tasoitti pelin voittamalla neljännen. Ji siirtyi johtoon kuitenkin heti seuraavalla, eikä enää luovuttanut johtoasemaansa pois.

12. reiän jälkeen tilanne oli ensimmäistä kertaa 3 up korealaiselle. Vaikka Castren onnistui kaventamaan eron vielä kahteen voittamalla 14. reiän, otti korealainen luulot pois heti seuraavalla voittamalla sen parilla.

Ottelua ei voi reikäpelitulosten perusteella pitää järin kovatasoisena, sillä kummatkin pelaajat tekivät sen aikana vain yhden birdien. Bogeja tulikin sitten senkin edestä: Castrenille peräti kuusi ja Jille kolme. Mutta oli vaikeuksia muillakin, sillä kenttä on vaikea sääolosuhteet erittäin vaativat, sillä lämpöä oli pitkälti yli 30 astetta.

Tänään Castren kohtaa toisen kierroksen ottelussa alkulohkon ennakkosuosikin Grantin, joka sortui avausottelussa tasapeliin ennakkoon heikointa lenkkiä Szerykiä vastaan. Ruotsalainen johti kaksi reikää ennen loppua vielä kahdella, mutta kanadalainen vei sekä 17. että 18. reiän tasoittaen pelin.

Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että Castrenin pitäisi yltää tänään vähintään tasapeliin Grantia vastaan pitääkseen yllä toivetta edetä 16 parhaan joukkoon. Vain lohkoykköset jatkavat neljännesvälieriin.

Mielenkiintoinen Castren vs. Grant -ottelu pelataan iltapäivällä paikallista aikaa. Suomessa kello on 22.25, kun mielenkiintoinen ottelu alkaa.

Voit katsoa kilpailun televisiointiaikataulun täältä.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa