Hyppää sisältöön

Castren avasi par-tuloksella Singaporessa ja piti näköyhteyden kärkikymmenikköön

Matilda Castren pelasi tasaisen avauskierroksen Singaporen LPGA-kisassa. KUVA: PETRI TIMONEN

Matilda Castren säilytti mahdollisuutensa hyvään sijoitukseen Singaporessa pelattavan LPGA-kisan avauskierroksella.

Matilda Castren jakaa avauskierroksen jälkeen 36:tta sijaa Women’s World Champioship -kisassa. LPGA-kiertueen turnauksessa on mukana vain 66 pelaajaa, joten Castren kuuluu kilpailun ensimmäisen neljänneksen jälkeen keskikastiin.

Kymppireiältä aloittanut Castren pelasi ensimmäiset yhdeksän reikää yhden alle, mutta takaysi sujui yhden yli. Näin suomalaistähden tulokseksi muodostui 72, joka on sama kuin singaporelaisen Sentosa Golf Clubin par-luku.

Castren teki tänään 12 paria sekä kolme birdieä ja yhtä monta bogia, jotka syntyivät esteeseen lyömisen seurauksena.

Rei’illä 12 ja 7 Castren ei onnistunut tekemään paria lyötyään lähestymislyönnin bunkkeriin. Viidennellä reiällä riskinotto par 5 -reiällä ei kannattanut, kun kakkoslyönti jäi lyhyeksi viheriöstä päätyen vesiesteeseen. Kaikki kolme birdieä tuli par 4 -rei’illä onnistuneiden lähestymisten jälkeen.

Matilda Castren onnistui upottamaan tänään kolme birdie-puttia, joista pisin oli arviolta vajaasta neljästä metristä. KUVA: PETRI TIMONEN
Kaksi Matilda Castrenin bogeista tuli sen jälkeen, kun lähestyminen oli päätynyt viheriöbunkkeriin KUVA: PETRI TIMONEN
Etäisyysmittarien käyttö on LPGA-kiertueella sallittua. KUVA: PETRI TIMONEN

Szokol aloitti vahvasti

Castren pelasi tänään kahden major-voittajan kanssa. Georgia Hallille hän hävisi lyönnillä, mutta päihitti Sei Young Kimin niin ikään lyönnillä.

Kilpailua johtavaan Elizabeth Szokoliin Castrenilla on kahdeksan lyöntiä eroa, mutta kympin sakkiin vain kolme. Szokol, joka pelasi tänään upeasti tuloksen 64 (-8), johtaa kilpailua kolmen lyönnin erolla Japanin Yuka Sasoon. Sason tulos oli 67 (-5).

Erittäin kovatasoisen kilpailun palkintopotissa on 1,8 miljoonaa euroa. Maailmanlistan viisi parasta pelaajaa on viivalla ja 15 parhaan joukostakin puuttuu ainoastaan kolme naista.

Maailmanlistan ykkönen Lydia Ko aloitti kisan pelaamaan avauskierroksen 70 lyönnillä (-2). Nelly Korda on maailmanlistalla toisena ja Singaporessa 18 reiän jälkeen jaetulla kolmannella sijalla tuloksella 68 (-4).

Paras pohjoismaalainen on LET:n rankingin viime kauden ykkönen Ruotsin Linn Grant, joka jakaa yhdeksättä sijaa tuloksella 69 (-3).

Grant on siitä erikoinen tapaus, että hänellä on osallistumisoikeus sekä LPGA:lle että Ladies European Tourille, mutta hän pelaa pääosin LET:llä. Tämä johtuu siitä, että ruotsalainen ei ole hankkinut koronarokotetta, minkä vuoksi hänellä ei ole asiaa Yhdysvaltoihin, jossa LPGA:n kisat pääosin pelataan.

TULOSPALVELUT

DP WORLD TOUR

Ranskan avoimet
Tapio Pulkkanen

Challenge Tour

Swiss Challenge
Roope Kakko, Oliver Lindell ja Lauri Ruuska

Solheim CUp

Eurooppa vs. USA

DP World TOUR

Ensimmäinen karsintavaihe (Bogogno)
Eemil Alajärvi, Joachim Altonen, Otto Vanhatalo ja Linus Väisänen

Nordic League

Great Northern Challenge
Antti Ahokas, Matias Honkala, Roope Juslin, Juuso Kahlos, Rasmus Karlsson, Kim Koivu, Juho Kurikka, Ilari Saulo ja Saku Tuusa

PGA TOUR CHAMPIONS

Pure Insurance Champioship

ASIAN TOUR

Yengder TPC

JUNIORIEN SOLHEIM CUP

Eurooppa vs. USA


Suomen golfseniorit

Tourien finaalit
Etsi luettavaa