Hyppää sisältöön

Castrénin taistelu paikasta finaalikisassa jatkuu – maailmanlistan ykkönen palaa pitkältä ”kokkaustauolta” LPGA-kiertueelle

Matilda Castrén starttaa huomenna tärkeään kilpailuun Floridassa.

Matilda Castrén pelaa tällä viikolla Pelican Championshipissä, jossa maailmanlistan kärkinainen Jin Young Ko palaa pitkän tauon jälkeen LPGA-kiertueelle.

Kauden suomalainen golfsensaatio Matilda Castrén palaa kisakentille huomenna käynnistyvässä Pelican Women’s Championshipissä. Kautta on jäljellä vielä neljä kilpailua, joista viimeinen on Tour Championship eli kauden huipentuma.

Castrénin tavoitteena on selvittää tiensä päätöskilpailuun, johon pääsee mukaan rankingin 60 parasta pelaajaa ja samassa pistetilanteessa olevat. Ennen tämänviikkoista kilpailua Castrén on rankingissa 67:ntenä. Eroa 60. sijaan on kuitekin vain 49 pistettä.

Palkintoarvoltaan 5 miljoonan dollarin finaalikisassa on luvassa lukratiivinen potti voittajalle. Kisan ykkönen palkitaan peräti 1,5 miljoonaa dollarilla. Se on kaikkien aikojen suurin voittopotti naisten kilpailussa.

Yksi neljästä jäljellä olevasta neljästä turnauksesta on US Women’s Open, johon Castrén yritti ansaita paikan Symetran Tourin rankingin kautta siinä kuitenkaan onnistumatta.

Edellisessä LPGA Tourin kisassaan Matilda sijoittui jaetulle kahdeksannelle sijalle. Aiemmin lokakuussa hän otti uransa ensimmäisen Symetra Tourin voiton, joten odotukset Matildan menestystä kohtaan ovat rapakon tällä puolella korkealla.

Ko palaa LPGA:lle

Jin Young Kon kisakunto on pitkän tauon jälkeen arvoitus.

Jin Young Kon kisakunto on pitkän tauon jälkeen arvoitus.

Getty Images

Floridassa pelattavassa kisassa on mukana kuitenkin maailmanlistan kärkinainen Jin Young Ko, joka voitti viime vuonna kaksi majoria. Koronaepidemian vuoksi pitkän tauon kotimaassaan pitäneelle 25-vuotiaalle korealaiselle kyseessä on kauden ensimmäinen kilpailu LPGA-kiertueella, joten hänen edesottamuksiaan seurataan tarkasti.

Harjoittelun lisäksi Ko kertoi käyttäneensä aikaa uuteen karanteeniajan harrastukseensa, kokkailuun.

”Minulla on mennyt hyvin. Olen ollut Koreassa kahdeksan yhdeksän kuukautta. Minulla on ollut aikaa tehdä paljon eri asioita, kuten harjoitella ja osallistua ruoanlaittokursseille”, Ko kertoi LPGA-kiertueen haastattelussa.

Harjoittelun ja kokkailun lisäksi hän osallistui myös Korean oman kiertueen kilpailuihin. Kiertueen rankingissa hän sijoittui 14:nneksi. Hän otti osaa kuuteen kisaan, joissa sijoittui kolme kertaa kärkikymmenikköön.

Myös hän vakiocaddiensa matkusti osaksi aikaa Koreaan, jossa hän pääsi työnantajansa äidin patojen ääreen.

”Äitini kokkasi hänelle jokaisen aterian, kolme päivässä. Hän kertoi minulle ottaneensa matkan aikana kiloja”, Ko kertoi.

Viime kaudella kaksi major-kilpailua voittanut Ko on tienannut lyhyen

Matilda starttaa seitsemän jälkeen Suomen aikaa

Tämän viikon kisa pelataan Pelican Golf Clubilla, joka sijaitsee Belleairissa Floridan niemimaan länsirannikolla. Pituutta kentällä on noin 5 700 metriä ja par on 70. Palkintopotissa on 1,5 miljoonaa dollaria ja kisan voittajalle saa 500 ranking-pistettä.

Pelican Championship on ensimmäistä kertaa LPGA-kiertueen ohjelmassa ja mukana on 108 pelaajaa. Yleisöä ei koronarajoituksen takia päästetä seuramaan kisaa kentälle.

Matilda starttaa kierrokselleen klo 19.26 Suomen aikaa, ja hän pelaa kaksi ensimmäistä kierrosta Yhdysvaltain Esther Leen ja Maia Schechterin kanssa. Rankingissa kumpikin pelaaja on selvästi Matildan takana.

Rankingin kymmenestä parhaasta pelaajasta seitsemän on mukana, mutta esimerkiksi kärkikaksikko Danielle Kang ja Inbee Park loistavat poissaolollaan.

Tulospalvelu | LPGA-kiertueen ranking

LPGA-kiertueen kilpailut on katsottavissa suorana Viaplayltä ja V Sport Golf -kanavalta

Etsi luettavaa