Hyppää sisältöön

Castrénin svingiä suorastaan ylistettiin tv-lähetyksessä: ”Siinä ei voi mennä oikein mikään mönkään

Matilda Castrénin svingi on yksinkertaisen tehokas.

Matilda Castrénin suorituksia seurataan nyt tarkasti rapakon toisella puolella. Eilisessä televisiolähetyksessä selostajat hehkuttivat suomalaisen tehokkaan yksinkertaista svingiä.

Matilda Castrén sai torstaina kosolti ruutuaikaa LPGA-kiertueen Marathon Classicin avauskierroksella. Se ei ole ihme, sillä hän on tällä hetkellä kiertueen kenties kovakuntoisin pelaaja. Kolmessa viikossa hän on napannut voiton ja kakkossijan.

Eilisen jälkeen hän jakoi kolmatta sijaa tuloksella viisi alle parin bogittoman kierroksen päätteeksi.

Kovassa nousussa oleva 26-vuotias suomalaispelaaja on noussut niin isoin harppauksin huipulle, että häntä seuratessa on melkein joutunut turvautumaan lisähappeen. Myös kansainvälinen media katsoo nyt suurennuslasilla suomalaisen edesottamuksia.

”Hän pelasi voitosta viime viikolla ja on nostamassa itseään samaan asemaan tällä viikolla”, tunnettu golfselostaja Karen Stupples hehkutti suomalaista eilisessä lähetyksessä.

Jo aiemmin selostajien luupin alla oli Castrénin lyöntitekniikka.

”Hän on pelannut erittäin hyvää golfia viime aikoina. Sen ymmärtää, kun katsoo hänen svingiään”, miesselostaja hehkutti.

”Se näyttää siltä, ettei siinä voi mennä oikein mikään mönkään”, Stupples totesi ja jatkoi. ”Maila menee suoraan taakse ja tulee suoraan eteen. Siinä on aina hyvä rytmi ja tempo.”

Tilastot tukevat selostajien näkemyksiä. Viheriöosumissa suomalainen on kiertueella ennen tätä viikkoa seitsemäntenä. Eroa tilastokärkeen on vain 1,3 prosenttiyksikköä.

Kun hän on saanut putitkin uppoamaan viimeisen kuukauden aikana, jälki on ollut tuhoisaa.

”Pallo tuntuu menevän reikään täydellisellä vauhdilla joka kerran”, selostaja kuvaili, kun Castrén viimeisteli birdien 17. reiän seikkailujen jälkeen.

Castrén lähtee aamulla klo 8.04 paikallista aikaa eli tuota pikaa, sillä Suomessa kello on tuolloin 15.04. Matildan kierroksen etenemistä voi seurata LPGA:n kotisivujen tulospalvelusta. Suora lähetys kilpailusta alkaa klo 22.30, jolloin suomalainen on kierroksensa jo pelannut.

Tulospalvelu

LPGA-kiertueen kisat on katsottavissa suorana Elisa Viihde Viaplay -palvelussa

Etsi luettavaa