Hyppää sisältöön

Castrén otti jättiharppauksen tulosluettelossa – Nuutisen vire säilyi toisena päivänä

Matilda Castrén pelasi perjantaina tuloksen 68 lyöntiä

Matilda Castrén onnistui mainiosti Women’s British Openin toisella kierroksella. Myös Nuutinen jatkoi vakuuttavia otteita kauden viimeisessä major-turnauksessa.

Matilda Castrén pelasi toisen kierroksen Women’s British Openissa tulokseen 68 (-4) ja on kiivennyt tulosluettelossa lähes 50 pykälää 16:nneksi tuloksellaan -3 (73-68), kun osa pelaajista ei ole vielä ehtinyt lähteä perjantaina matkaan Carnoustiessa pelattavassa kauden viimeisessä major-turnauksessa.

Suomen ykköspelaaja kiersi ensimmäiset yhdeksän reikää yhden alle parin (kaksi birdieä ja yksi bogi) ja aloitti takaysin kolmella perättäisellä birdiellä. 15. reiälle tuli päivän toinen bogi, jonka hän kuittaisi päätösreiän birdiellä.

Castrénilla on eroa kärkeen tässä vaiheessa neljä lyöntiä. Kisaa johtavat tässä vaiheessa kierroksellaan vielä oleva Ruotsin Madelene Sagström sekä Yhdysvaltain Mina Harigae ja Englannin Georgia Hall, jotka ovat tuloksessa seitsemän alle parin.

Hall on yksi niistä pelaajista, jotka voivat sysätä Sanna Nuutisen pois Solheim Cupista. Mikäli Nuutinen ei yllä 20 parhaan joukkoon, Hallille riittää yhdeksäs sija tai parempi noustakseen Nuutisen ohi Ladies European Tourin Solheim Cup -rankingissa.

Hallin lisäksi Nuutisen paikkaa uhkaa myös Tanskan Nanna Koerstz Madsen, joka jakaa tällä hetkellä kuudetta sijaa. Tanskalaiselle riittäisi sijoitus 15. parhaan joukkoon, mikäli Nuutinen ei kartuttaisi Solheim Cup -pistesaldoaan tällä viikolla lainkaan.

Nuutisella on kuitenkin kaikki vielä omissa käsissä. Eilisen jälkeen hän jakoi 11. sijaa pelattuaan tuloksen 70 (par 72).

Tänään hän aloitti kierroksensa bogilla, teki seitsemälle seuraavalle parit ja onnistui upottamaan birdien yhdeksännellä. Takaysillä hän onnistui nipistämään tuloksestaan lyönnin nousten samaan yhteistulokseen (-3) kuin Castrén. Päivän toinen birdie tuli reiälle 14, joka on par 5. 

Kärkeen eroa siis Nuutisellakin tässä vaiheessa vain neljä lyöntiä.

Sääolosuhteet Carnoustiessa ovat tänäään olleet otolliset tuloksen tekoon, sillä tuulta ei ole kuin nimeksi eikä kenttä ole päässyt iskemään teräviä hampaitaan pelaajiin.

Ursula Wikström starttasi kierrokselleen klo 17.06. Avauskierroksen hän pelasi 78 (+6) lyönnillä. Ennustettu cut-raja on tällä hetkellä +1.

Tulospalvelu

Women’s Open on katsottavissa suorana Elisa Viihde Viaplayssä

Etsi luettavaa