Hyppää sisältöön

Castrén on noussut kuin raketti maailmanlistalla: ”LPGA-voitto olisi unelmien täyttymys”

Matilda Castrén nautti suunnattomasti pelaamisesta Reynolds Laken Great  Waters Coursella.

Matilda Castrénin kahdeksas sija viime viikon LPGA-kiertueen kisassa oli tärkeä onnistuminen loppukauden tavoitteiden saavuttamisen kannalta. Se vankisti hänen asemiaan myös Suomen ykköspelaajana.

Vuosi sitten Matilda Castrénin sijoitus Rolex Rankingissa eli naisten maailmanlistalla oli 1107. Drive On Championshipin jaettu kahdeksas sija  nosti hänen kolkuttelemaan jo 200 parhaan joukkoa.

Tuoreella listalla Castrénin ranking-sijoitus on jo 203:s. Maailmanlistan toiseksi paras suomalainen on Sanna Nuutinen, jonka sijoitus on 266:s.

Kiertueen pistetilastossa hän nousi 67:nneksi, kun 60 parasta pelaajaa pääsee mukaan kiertueen finaalikilpailuun, joka pelataan joulukuussa. Hänellä on myös toinen jalka oven välissä Tokion-koneeseen. Koronaepideman vuoksi Japanissa pidettävät olympialaiset siirrettiin vuodella.

Sijoittuminen top 10:iin nosti Matildan todennäköisesti mukaan myös LPGA-kiertueen seuraavaan kilpailuun, joka pelataan Floridassa. Pelican World Championshipiin pääsee mukaan normaalia vähemmän pelaajia, joten pääsy mukaan olisi tärkeää ranking-pisteiden keräämisen kannalta.

Matilda kertoi aiemmin syksyllä tavoitteekseen päästä mukaan kiertueen finaaliin. Hän on vain 49 pisteen päässä 60 sijasta. Sunnuntain kahdeksannesta sijasta Matilda korjasi 85 pisteen potin.

Tärkeä birdie päätösreiällä

Sijoittuminen top 10:iin vaati Matildan venymistä päätösreiällä. Hän onnistui tekemään tärkeän birdien upottamalla noin puolitoista metriä pitkän putin veden ympäröimällä 18. reiällä. Se nosti hänen yhteistulokseen -10, tasatulokseen muun muuassa entisen maailmanlistan ykköspelaajan Lydia Ko’n kanssa.

Matilda kertoi GoGolfille, että 67 lyönnin päätöskierros menee hänen parhaiden kierrostensa joukkoon kiertueella. Hän muisteli, että on aiemminkin tällä kaudella onnistunut pelaamaan sekä 67 lyönnin että bogittoman kierroksen LPGA-kiertueella.

”Todella vakaa kierros, löin hyvin griinejä ja löin paljon wedgejä. Monta birdieä tuli läheltä, mutta onnistuin upottamaan myös yhden kuusimetrisen birdien”, Matilda kertasi kierrostaan.

Hyvästä pallonlyömisestä kertoo myös se, että hän löi 12/14 väyläosumaa ja missasi viheriön vain kahdesti.

”Olin bunkkerissa kerran ja muutamalla reiällä piti laittaa sisään vähän pidempi par-putti”, Castrén sanoi.

Tengolfin videohaastattelussa Matilda kehui vuolaasti Oconee-järven rannalla sijaitsevaa Great Waters -kenttää ja sen kauniita reikiä. Vaikka kisat pelataan ilman yleisöä, pelaajia kannustettiin veneistä, joita lillui päätösrei’illä kosolti.

Voitto on aina voitto

Matilda tienasi kahdeksannesta sijastaan noin 28 000 dollaria, mikä nosti hänen kokonaisansionsa LPGA-kiertueella 112 000 dollariin. Lisäksi hän on ansainnut Symetra Tourilla 20 000 taalaa.

LPGA-kiertueella tulee nyt kolmen viikon tauko. Sen aikana Matilda suuntaa katseensa haastajakiertueelle. Symetra Tourin rankingin viisi parasta pelaajaa saa nimittäin paikan kauden viimeiseen major-turnaukseen US Openiin, joka pelataan joulukuun 10–13. päivä.

Symetra Tourilla hän on pelannut vain kolme kilpailua, mutta voitto reilu viikko takaperin nosti hänet rankingin 15:nneksi. Nouseminen viiden parhaan joukkoon ja US Openiin vaatisi häneltä voittoa tai vaihtoehtoisesti kahta kärkisijoitusta. Eroa viidenteen sijaan on nyt noin 12 000 dollaria. Voitostaan Matilda tienasi 18 750 dollaria.

Vaikka kahdeksas sija Drive On Championshipissä toi Matildalle enemmän rahaa ja taso kilpailussa on Symetraa paljon kovempi, hän arvostaa vajaan parin viikon takaisen voiton kuitenkin korkeammalle kuin sunnuntaina saavutetun ensimmäisen top 10 -sijoituksen LPGA-kiertueella.

”Voitto on voitto. Vaikka tästä tulikin enemmän palkintorahaa kuin voitosta, voitto merkitsee aina enemmän. Toivottavasti jossain vaiheessa tulee LPGA Tourin voitto. Se olisi unelmien täyttymys”, Castrén päätti.

LPGA-kiertueen ranking | Symetra Tourin  ranking | Golfin maailmanlista

Etsi luettavaa