Carlota Cigandalle LET:n kisan voitto Kataloniassa – Linda Osala 28.

Carlota Cigandan saldo LET:lla on Catalonian kisan jälkeen entistä hurjempi. 70 kilpailua, joissa kuusi ykköstilaa, yhteensä 35 kertaa kärkikymmenikössä. KUVA: LET

Espanjan ykköspelaaja, Solheim Cupissa viidesti pelannut Carlota Ciganda piti viimeisellä kierroksella vaivatta kärkipaikkansa Club de Golf Terramarin kentällä päättyneessä LET:n kisassa. Linda Osalan loistavasti alkanut kisa päättyi sijalukuun 28.

LET:n pistelistan ykkönen Maja Stark pelasi kaikki neljä kisakierrostaan Estrella Damm Ladies Openissa Carlota Cigandan kanssa.

Espanjalainen otti torstaina kärkipaikan tuloksella 65,-7 eikä laskenut ruotsalaiskomeettaa missäään vaiheessa rinnalleen.

Viimeisenä päivänä Ciganda (-18) karkasi jo alkumetreilllä lopullisesti Starkilta (-13), joka hävisi toistakymmentä vuotta LET:lla ja LPGA:lla pelanneelle konkarille lopulta viidellä lyönnillä.

Toiseksi ylsi Skotlannin Laura Beveridge (-16). Argentiinan Magdalena Simmermacher ja Ruotsin Elin Arvidsson (-15) jakoivat kolmannen sijan, Stark (-13) oli viides.

Linda Henriksson sai hyvän startin viiden kierroksen mittaiseen LET:n karsintafinaaliin
Linda Osala pelasi kaksi ensimmäistä kierrosta vahvasti, viikonloppuna kärkikymmenikön viimeinenkin pelaaja karkasi kahdeksan lyönnin päähän.
KUVA: LINDA OSALAN kotikansio

Linda Osala (69-71-72-74,-2) oli parhaana suomalaisena 28. Noora Komulaisen(+1) sijoitukseksi tuli 42:s, Krista Bakkerin (+2) edellisvuoden kolmas sija vaihtui nyt lukuun 45.

Ykköstila on Cigandalle arvokas paitsi palkintoeurojen, myös maailmanlistan pisteiden kautta.

Solheim Cupin 2023 valintaperusteina maailmanlista tulee olemaan edelliskertojen tapaan merkittävä osanen.

Nyt ansaitut pisteet säilyvät mukana laskuissa.

Espanjalaisille on erittäin merkityksellistä saada vähintään yksi, mielellään useampikin edustaja Aurinkorannikolla pelattavaan otteluun USA:ta vastaan.

Ciganda oli ennen kisaa maailmanlistalla 53:s, Matilda Castren 60:s.