Hyppää sisältöön

Captain America tuli hätiin: ”Koin sen velvollisuudekseni”

Patrick Reed teki hämmästyttävän tuloksen epäinhimillisen kiireisen valmistautumisen ja raskaan matkan jälkeen

Patrick Reed tiedetään erittäin isänmaalliseksi mieheksi, joka paikkaa Bryson DeChambeaun jättämää aukkoa Tokion olympialaisissa.

Patrick Reed on ainoa USA:n golfareista, joka oli mukana jo Riossa 2016. Silloin hänen sijoituksensa oli 11:s

Tokioon Reed ehti paikallista aikaa keskiviikkona iltapäivällä. Kisakentällä Kasumigaseki Country Clubilla hän oli illansuussa klo 17.00.
Käytännössä siis 11:lla hetkellä, monella tavalla teksasilainen oli  kuin Liisa Ihmemaassa.
Vielä lauantaina Reedillä ei ollut pienintäkään aavistusta siitä, että osallistuisi Tokion olympialaisiin.

Tapahtumien kulku menee pikakelauksella seuraavasti:
Bryson DeChambeaun positiivisen koronavirustuloksen tultua julki viikonloppuna, varamiehinä ensimmäisiä olivat USA:n karsintatilanteen mukaan Patrick Cantlay ja Brooks Koepka.

Molemmat kieltäytyivät kutsusta. 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

Henkilön Olympic Golf (@olympicgolfofficial) jakama julkaisu

Reed ei tarvinnnut harkinta-aikaa lauantaina soiton saatuaan. Hän oli pelaamassa Minnesotassa 3M Openia.
Reed nosti käden pystyyn siitäkin huolimatta, että tiukkojen etukäteisvalmistelujen ja usean koronatestin takia hän sai heti tietoonsa että ei ehtisi pelata harjoituskierrosta.

Kolme koronatestiä ja paperisotaa ennen Japanin lentoa

Hän  kävi lauantaina ja sunnuntaina peliensä jälkeen Minnesotassa koronatesteissä, jonka jälkeen lensi kotiinsa Teksasiin.
Kolmannen koronatestin ja muiden valmistelujen vuoksi hän hyppäsi Tokioon vievään koneeseen tiistaina, ja oli siis perillä Tokiossa keskiviikkona iltapäivällä 14 tunnin aikaero matkarasitusten päälle taakkanaan.

Kasumigaseki Country Clubilla hän otti golfauton alleen illansuussa ja useimpien muiden pelaajien oltua jo majapaikoissaan valmistautumassa torstain peliin, ryhtyi sahaamaan kenttää autollaan.

Reed ehti ajaa kentän läpi ja tehdä kustakin väylästä lyhyet muistiinpanot. Torstaiaamuna hän lähti kierrokselleen paikallista aikaa 10.36 ja naputti tauluun valmistautumiseensa nähden käsittmättömän hyvän tuloksen 68,-3 jolla jakaa 12:tta sijaa.

Captain America palvelee aina maataan pyydettäessä

Kuinka matkarasitukset ja aikaero sitten näkyvät seuraavina päivinä, jää nähtäväksi. 
Vaikka Patrick Reed on järjestänyt tapahtumia, tullut epäillyksi sääntörikkomuksista ja käyttäytynyt huonosti, hän on hienojen Ryder Cup -ja Presidents Cup esitysten myötä saanut lempinimen Captain America.

Viimeisen kahden kisan tapahtumien vuoksi (2018 Ryder Cup ja 2019 Presidents Cup) hohto miehen pään päältä on hälventynyt.

Hattua on kuitenkin syytä nostaa Reedille hänen isänmaallisuudestaan jota on ruokkinut hänen vaimonsa veljen, Dan Karainin kanssa käydyt keskustelut.
Reedin caddienäkin toiminut Karain palveli aiemmin erittäin vaativissa olosuhteissa USA:n armeijan tykkimiehenä Afganistanissa. 
Joukko-osasto vaikutti paljon alueella, joka sai kyseenalaisen lempinimen ”Kuoleman laakso.

Patrick Reed sai kilpakumppaneiltaan torstaina ennen peliä, ukkostauon aikana ja kierroksen jälkeen paljon sympatiaa, sekä  kysymyksiä voinnistaan ja siitä, miksi hän lähti näin raskaalle matkalle pikahälytyksellä?

Reedin vakiovastaus ihmettelijöille oli: ”Vaikka olisin joutunut tulemaan suoraan tiille kilpailuun lentokentältä, olisin tehnyt saman.”

Rion kisoihinkin Reed sai paikan varamiehenä. Meneillään olevaan tarinaan sopisi kauniiksi lopetukseksi se, että Patrick Reed voittaisi Tokiossa olympiakultaa.

Tulospalvelu

Lähde: Golf.com

Etsi luettavaa