Hyppää sisältöön

CapMan Wealth Services Open käynnistyi Tuohimaan ja Mäki-Tanilan komennossa

Tyko Tuohimaa ja Kristian Kulokorpi olivat ainoat pelaajat, jotka onnistuivat pelaamaan alle parin CapMan Wealth Services Openin avauspäivänä Peuramaan Porkkala-kentällä. Tuohimaan johtotulos on -2, ja Kulokorpi on toisena tuloksessa -1.

Finnish PGA Golf Tour Prsented by Crisp -kiertueeseen kuuluvan kilpailun ensimmäinen pelipäivä oli Tuohimaalta varsin napakkaa tekemistä. Hän nousi kahden peräkkäisen birdien ja niitä seuranneen eaglen jälkeen jo tilanteeseen -5, kun 13 reikää oli pelattu.

”Kaikki vain tapahtui. Ei ollut mitään tulosta mielessä. Keskityin vain lyöntiprosessiin, ja yhtäkkiä oltiinkin viisi alle”, Pickala Golfia edutava Tuohimaa ihmetteli.

Sen jälkeen kärkimiehelle osui kierroksen synkin jakso, kun hän teki neljälle seuraavalle reiälle bogin, parin, tuplabogin ja bogin.

”Onneksi sain tehtyä vikalle birdien, kun vähän röpsötteli siinä välissä. Kova tuuli oli kyllä tänään. Ja nuo vikat reiät ovat hemmetin vaikeita.”

Tuohimaan ja Kulokorven lisäksi päivästä ehjin nahoin selvisi myös rankingia johtava Rasmus Karlsson. Hänen avauskierroksensa vaati 72 (par) lyöntiä, jolla hän on tässä vaiheessa kolmantena.

Naisten sarjassa Ella Mäki-Tanila otti kilpailun johtopaikan vakuuttavalla erolla muihin. Salo Golfin värejä kantava Mäki-Tanila pelasi +2. Hän onnistui nykäisemään peräti viiden lyönnin etumatkan toisena olevaan Aada Rissaseen (+7). Liisa-Maria Vaitovaaran tulos +9 oikeuttaa kolmanteen sijaan.

Ella Mäki-Tanila johtaa naisten sarjaa avauspäivän jälkeen viiden lyönnin marginaalilla. Kuva: Juha Hakulinen.

Viime viikolla alle 21-vuotiaiden lyöntipelin SM-kilpailussa hopeaa voittanut Mäki-Tanila oli tyytyväinen torstain esitykseensä Peuramaalla.

”Kierroksella ei tapahtunut mitään ihmeellistä. Alkukierros oli aika hankala puttien kanssa, mutta sen jälkeen sekin sujui hyvin. Tuulen kanssa joutui olemaan skarppina koko päivän”, päivänsä kahdella bogilla käynnistänyt Mäki-Tanila kertoi.

CapMan Wealth Services Open jatkuu perjantaina.

Etsi luettavaa