Hyppää sisältöön

Camilo Villegasin suuri suru – 2-vuotias tytär kuoli syöpään

Camilo Villegas ei ole kilpaillut kesäkuun jälkeen

Maailmanlistalla seitsemäntenä ollut Camilo Villegas on hävinnyt otsikoista otteen kirvottua kärkitaistoista. 38-vuotiaan kolumbialaisen ainoa lapsi, vajaan kahden vuoden ikäinen tytär Mia menehtyi viikonloppuna syöpään.

Camilo Villegas puhui median edustajille kesäkuussa Korn Ferry Tourin kisassa tyttärensä Mian vakavasta sairaudesta. 

Alle kahden vuoden ikäisen Mian itkuisuus oli käynnistynyt jo aiemmin talvella, vanhemmat arvelivat tämän johtuvan hampaiden puhkeamistesta. He veivät esikoisensa pian tämän jälkeen lääkärille oireiden jatkuttua epäilyttävän pitkään. Tutkimuksissa paljastui todellinen syy.

”Mialla havaittiin kasvaimia sekä aivoissa että selkärangassa. Tarkkaa diagnoosia ei kuitenkaan pystytty tässä vaiheessa antamaan”, Villegas kertoi kesäkuussa

Suoritetun leikkauksen jälkeen käynnistettiin kemoterapiahoito, kesäkuussa oli meneillään toinen jakso hoitosarjaa.

”Mialla on kovia kipuja.Hänen kamppailuaan on ollut todella raskasta seurata. Mutta hän jatkaa taisteluaan, se antaa meille toivoa ja siksi olen myös täällä pelaamassa”, Villegas perusteli osanottoaan

Maanantaina PGA Tour tiedotti, että Mia Villegas oli kuollut viikonlopun aikana. Camilo Villegas ei ole pelannut kesäkuun jälkeen.

Hämähäkkimies nousi nopeasti supertähdeksi

Camilo Villegas nousi otsikoihin heti ammattilaiseksi siirryttyään vuonna 2004. Hän oli jo amatööriaikoina University of Floridan ykköspelaaja, ”Florida Gators” joukkueensa tähti.

Villegas herätti huomiota sporttisella olemuksellaaan, sekä erityisesti viheriöillä linjojen luvussa ottamastaan jäljittelemättömästä asennosta,  josta hän sai  lempinimen ”Spiderman.” 

Tästä Spiderman Camilo Villegas muistetaan

Tästä Spiderman Camilo Villegas muistetaan

GETTY IMAGES

Läpimurto huipulle otti aikansa, kolumbialainen säväytti maailmaa vuonna 2008, jolloin hän kruunasi kautensa voittamalla PGA Tourin kaksi viimeistä finaalikisaa.

Maailmanlistalla hän pomppasi seitsemänneksi ja golfin lisäksi aikakausilehtien kansikuvapojaksi ympäri maailman. GolfDigest listasi Villegasin maailman seksikkäimmmäksi golfariksi.

Nousukiito ei tästä enää jatkunut. Vaikka Villegas voitti vielä vuosina 2010 ja 2014 yksittäiset kisat PGA Tourilla, ura kääntyi laskuun ja tie vei kakkoskiertueelle.

Tyttärensä Mian syntymävuonna Camilo Villegas ei pelannut yhtään pääkiertueiden kisaa.

Kohtalon ivaa oli se, että kuluvalla kaudella hän pääsi pelaamaan vanhana voittajana (2010) kotikonnuillaan PGA Tourin Honda Classiciin, jonka aikana vanhemmat havahtuivat lapsensa oireiluun ja veivät hänet lääkärille.

 Elämä ei aina ole reilua. Camilo Villegas on vuosikausia taistellut saadakseen pelinsä siihen loistoon, jonka muistamme hänen läpimurtonsa ajoilta.

Tyttären menettäminen on isku, jonka rinnalla vaikeudet golfissa ovat täysin toisarvoinen asia.

Toivoa sopii, että Camilo Villegas saa jossain vaiheessa menetyksestään voimia, ja tekee vielä paluun huipulle.

Etsi luettavaa