Hyppää sisältöön

Camilo Villegasille uran paras 36-reiän tulos: ”Tämä on pitkä prosessi”

Camilo Villegas lähtee kolmannelle kierrokselle kärkiryhmässä

Tyttärensä kuolemasta toipuva kolumbialainen on Sea Islandin kilpailussa toisena. Voittaja saa kutsun huhtikuun The Mastersiin.

Georgian kuuluisassa golfmekassa Sea Islandilla pelataan PGA Tourin kisaa, jossa kärkimiehet ovat odotusten mukaisesti iskeneet tauluun kovat luvut. Robert Streb -(14) johtaa, avauspäivän kovimman tuloksen tehnyt Camilo Villegas (-12) roikkuu toisena. 

Termi roikkuu on tähtiluokkaan 2000-luvun jälkipuoliskolla nousseen Villegasin kohdalla oikeutettu, sillä maailmanlistalla seitsemäntenä vuonna 2008 olleen Hämähäkkimiehen pelit ovat loukkaantumisten sekä hänen tyttärensä syöpätaistelun ja kuoleman johdosta olleet täysin sekaisin.

“Kun  tulen ykkösen tiillle, koetan keskittyä vain pelaamiseen. Mielestäni olen onnistunut siinä nyt hyvin. Mannyn mukanaolo auttaa kovasti”, Villegas viittasi perjantain kierroksen jälkeen veljensä rooliin caddienä.

Päättyvä kausi on jo kahdeksas perättäinen, jolloin hän on maailmanlistalla kaukana sadannen ulkopuolella. Sijoitus on ennen viikonloppua 865:s, kuudessa PGA Tourin kisassa paras sijoitus on 23.

”Tämä ei ole kahden päivän tarina, vaan pitkä prosessi”, Villegas muistutti aikajanasta jonka paluu kärkimiesten tuntumaan ja huipulle vaatii.

RSM Classicin voittaa saa kutsun The Mastersiin. Villegas on osallistunut Augusta Nationalilla vuosittain käytävään majoriin kuudesti, paras sijoitus on 13.

Kisan supertähdistä Justin Rose sekä Mastersissa toiseksi sijoittunut Sungjae Im karsiutuivat.

Hienosti kirjoitetun ja liikuttavan tarinan Camilo ja Maria Villegasin Mia-tyttären sairastumisesta ja taistelusta löydät TÄÄLTÄ

PGA Tour, RSM Classic, tuloslista

Etsi luettavaa