Hyppää sisältöön

Camilo Villegas taistelee työpaikastaan Honda Classicissa

Camilo Villegas on kovan

Suuri yleisönsuosikki tarvitsee sunnuntaina huippukierroksen säilyttääkseen pelioikeutensa PGA Tourilla.

Columbian Camilo Villegas oli 2010 maaliskuussa juhlittu tähti ja voittaja PGA Nationalilla Palm Beach Gardensissa pidetyssä Honda Classicissa. Toinen nuorison idoli, peliuransa jo lopettanut Anthony Kim jäi toiseksi viiden lyönnin marginaalilla Villegasin jyrätessä uransa kolmanteen voittoon.

Harva olisi voinut kuvitella, että pian tuon jälkeen alkaisi pitkä synkkä jakso Villegasin uralla. Parhaimmillaan maailmanlistalla seitsemäntenä ollut Villegas on ollut lähinnä loukkaantumisten johdosta käytännössä kujalla peliensä kanssa.  Hän on pahimmillaan menettänyt korttinsa PGA Tourille ja kiertänyt kakkostouria, nykyistä Korn Ferry Touria.

Synkin vaihe Villegasin elämässä oli perheen tyttären, Mia Villegasin sairastuminen syöpään ja kuolema 22 kuukauden iässä heinäkuussa 2020.  Lapsen sairastumisen myötä Villegas on ollut julkisuudessa varsin paljon. Peliesitykset ovat olleet tästä syystä toisarvoisia.

Honda Classicissa Villegas pelaa kuitenkin kovaa pudotuspeliä. Hänellä on olkapään loukkaantumisen johdosta pidennetty pelioikeus PGA Tourille. Meneillään olevassa kisassa hänen pitäisi sijoittua jaetulle kolmannelle sijalle tai paremmin, välttääkseen välittömän putoamisen Korn Ferry Tourille.

Kaksi ensimmäistä kierrosta hän pelasi mallikkaasti 69-65,-6. Lauantai oli vaikea, 72,+2. Viimeiselle kierrokselle Villegas lähtee 13:lta sijalta. Eroa jaettuun toiseen sijaan on kolme lyöntiä.

Villegas on karsiutunut kaikissa kalenterivuoden 2021 kisoissaan.  Nyt pelataan kuitenkin hänen kotikulmillaan,  kentällä jossa naapurikaupunki Jupiterissa asuva Villegas on uransa aikana pelannut useita kymmeniä kertoja ja voittanut.

Johtoon palasi lauantaina Australian Matt Jones (-10), jolla on kolmen lyönnin johto seuraaviin.

Supertähtiä  kisassa oli mukana kovin vähän. Henrik  Stenson (78-75) ja Lee Westwood  (70-78) karsiutuivat, Rickie Fowler pelasi hienosti kaksi kierrosta, kunnes mureni hännille kolmannella (70-68-78).

Jack Nicklauksen virittämä kolmen reiän loppupätkä, Bear´s Trap (15-17) koetteli pelaajia lauantain tuulessa todella julmasti. 16:lla yksikään pelaaja ei tehnyt birdietä, 17:lla nähtiin vain yksi. Vastaavaa tapahtuu erittäin harvoin. 

Tulospalvelu

Etsi luettavaa