Hyppää sisältöön

Camilo Villegas johtaa kisaa PGA Tourilla – tyttärensä menettäneen tähtipelaajan voittoa toivotaan nyt laajalti

Wallace ja Villegra jakavat kärkipaikka The RSM Classic -kilpailussa.

Camilo Villegas on kokenut monta takapakkia viimeisten vuosien aikana. Tämän viikon kilpailu saattaa herättää ”Spidermanin” pelin aivan uuteen uskoon, sillä hän jakoi johtoa avauskierroksen jälkeen.

Kolumbialainen golftähti Camilo Villegas on kokenut kovia viime vuosien aikana. 38-vuotias kolumbialainen joutui jättämään kauden 2018 kesken loukkaantumisen takia, ja seuraavakin vuosi meni plörinäksi olkapäävamman takia.

Mutta kuluva vuosi se vasta murheellinen onkin ollut, sillä Villegasin tytär Mia menehtyi syöpään kesällä.

Villegas kertoi kesäkuussa Korn Ferry Tourilla tunteikkaassa haastattelussa, että Mia tytär oli oireillut helmikuussa, mutta lopulla uskoen, että kasvavat hampaat aiheuttaisivat normaalia enemmän itkua.

Vierailu lastenlääkärillä kuitenkin paljasti järkyttävän uutisen kasvaimista aivoissa ja ennuste oli epäselvä. Lastenlääkäriltä matka jatkui lastensairaalaan, jossa Mialle tehtiin leikkaus. 

”Leikkauksen jälkeen lääkärit huomasivat, että kasvaimet olivat pahanlaatuisia, ja kemoterapia olisi aloitettava heti. Fyysisesti hän ei ollut kuitenkaan valmis saamaan sellaista hoitoa”, Villegas kertoi.

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

Henkilön Camilo Villegas (@camilovillegasofficial) jakama julkaisu

Heinäkuun lopulla yhteensä viiden aivokasvainleikkauksen ja kolmen kemoterapia hoidon jälkeen Camilon vaimo Maria Villegas rukoili Jumalan näyttävän heille tietä, mutta hänestä tuntuu, että Mia teki sen. Mia Villegas pääsi kärsimyksistään 26. päivä heinäkuuta 2020. 

PGA Tourilla Villegas aloitti eilen The RSM Classic -kilpailun, jossa pelasi huipputuloksen kuusi alle parin ja lopetti kierroksensa jakamalla ensimmäistä sijaa Matt Wallacen kanssa, joka pelasi uransa parhaimman kierroksen PGA Tourilla. 

”Pääsin rangelle ja näin pienen sateenkaaren. Aloin ajatella Miaa ja sanoin Mannylle: ’Hei, vietetään hyvä päivä tänään’. Mukavaa kun Manny on mukana ja hyvä kierros kaikinpuolin, lyönti kulki ja hyvää puttaamista. Oli vapaa olo koko päivän”, Villegas kertoi hyvän kierroksen jälkeen. Manny on Villegaksen veli, joka toimii hänen caddiena.

”En voi muuttaa menneisyyttä. Ja koska en voi muuttaa menneisyyttä, minun on keskityttävä nykyhetkeen”, Villegas jatkoi. 

”Kyse ei ole unohtamisesta, koska et koskaan unohda tytärtäsi. Kyse on hetkessä olemisesta, olemisesta nyt ja tämä on minun nyt. Se ei ole olemistaa hänen kanssaan, mutta samalla hänen kanssaan”, hän lisäsi.

Loukkaantumisten myötä hän pelaa PGA Tourin Medical Extension -kategorialla, joka mahdollistaa tietyn määrän kilpailuja, kun pelaaja on ollut pitkään poissa terveydellisistä syistä.

Villegasin saa osallistumisoikeuden 13 kilpailuun, joista takana on nyt kuusi. Kun saavutettu kilpailumäärä täyttyy. Pelaajan pitää olla rahalistassa 125 parhaan joukossa, jotta voi jatkaa PGA Tourilla seuraavana vuonna. Kuuden pelatun kilpailun jälkeen hänen paras sijoituksensa on tähän mennessä ollut neljäs sija. 

Villegas on voittanut urallaan neljä PGA Tour -kilpailua ja ollut maailmanlistalla parhaimillaan vuonna 2008 seitsemäs. Nykyisin Villegas pitää sijaa 1614.

Hänet tunnetaan myös nimellä ”Spiderman” erikoiselta näyttävän griininluku asennosta.

Villegas tunnettaan nimellä "Spiderman" erikoisen griininluku asennon takia.

Villegas tunnettaan nimellä ”Spiderman” erikoisen griininluku asennon takia.

Getty Images

Etsi luettavaa