Hyppää sisältöön

Cameron Smithin tietämättömyys säännöstä tuli kalliiksi : ”Säännöt ovat sääntöjä, niiden mukaan on pelattava”

Cameron Smithin viimeinen päivä kilpailussa käynnistyi takaiskulla. KUVA: GETTY IMAGES


Cameron Smith ei tuntenut sääntöä, joka merkittävälle osalle kilpapelaajistakin on vaikeasti ymmärrettävä . Aussille langetettiin kaksi penaltia kuitenkin vasta sen jälkeen, kun hän antoi tuomaristonkin mielestä ”valitettavan” vastauksen pallonsa sijaintiin.

Cameron Smithin mahdollisuudet nousta FedEx St. Jude Championshipin voittoon ohenivat ratkaisevasti, kun hänelle langetettiin vain tuntia ennen päätöskierroksen alkua kaksi penaltia varsin harmillisesta tapauksesta lauantain kierrokselta.

Smith löi pallonsa par-kolmosella estealueelle. Hän droppasi sinällään oikeaan paikkaan. Valitettavasti pallo oli osittain punaisella viivalla, jolla estealue oli normaaliin tapaan rajattu.

Kisan tuomaristo näki tuoreeltaan TV-kuvissa tapahtuneen, mutta kuvakulmasta johtuen virhettä ei havaittu ja asian tutkiminen kierroksen aikana jätettiin tekemättä.

Tilanne muuttui kierroksen jälkeen, kooste päivän tapahtumista antoi tuomaristolle paremman kulman nähdä pallon kyseenalainen sijainti dropin jälkeen.

Maailmanlistan kakkonen ei tiennyt säännöstä

Säänntöjen 14.7 ja 17.1 mukaan väärästä paikasta pelaaminen (estealueella) dropin jälkeen on rangaistava teko.

”Sekunnissa näimme tilanteeen kyseenalaisuuden ja teimme tuomaristossa päätöksen kysyä Smithilta hänen mielipidettään”, kertoi tapahtumien etenemisestä päätuomari Gary Young.

Smithin vastaus kysymykseen koskettiko pallo rajalinjaa oli kyllä.

”Valitettavasti Cameron Smithin vastaus oli ehdoton, ”pallo oli osittain rajalinjan päällä.” Mikäli hän olisi mielipiteenään käyttänyt sanaa ei, rangaistusta ei olisi langetettu”, Young raportoi asiasta TV-lähetyksessä.

”Tässä tilanteessa meillä ei ollut muuta mahdollisuutta kuin langettaa hänelle kaksi penaltia.”

Young antoi Cameron Smithille tunnustusta tämän suhtautumisesta penaltiin, jonka aiheutumiseen hän toki oli omalla tietämättömyydellään syyllinen.

Cameron Smith ei kertomansa mukaan näet tiennyt sitä, että pallo ei saa dropin jälkeen edes osittain koskea rajaa.

”Smith suhtautui lähestymiseemme erittäin rauhallisesti ja ammattimaisesti.”

”Säännöt ovat sääntöjä, niiden mukaan pelataan”, oli Smithin kommentti tapahtumaketjuun ja penalteihin jotka hän olisi välttänyt droppaamalla pallonsa uudelleen.

Ongelmana oli kuitenkin se, että pelaaja ei säännöstä tiennyt, eikä hän pyytänyt tuomaria paikalle varmistamaan oliko toiminut dropissaan oikein.

Smith oli lopputuloksissa 13:s kuusi lyöntiä kärkiparille hävinneenä.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa