Hyppää sisältöön

Cameron Smith antoi jäätävän kovan näytön kukistamalla maailmantähdet perinteisellä reseptillä: ”Yksi lyönti kerrallaan”

Cameron Smith on noussut lyhyessä ajassa hiuspehkonsa ja rennon olemuksensa siivittämänä melkoiseksi kulttihahmoksi PGA Tourilla

Cameron Smith, 28, esitti parasta osaamistaan pelin kaikilla osa-alueilla kukistamalla Jon Rahmin ja ottamalla nimiinsä PGA Tourin neljän kierroksen ennätyksen: -34.

Kalenterivuoden ensimmäisessä pääkiertueen kilpailussa saatiin piristävän raikas tuulahdus, kun USA:n ja Euroopan tähtien dominoinnin sijasta ykköstilan vei Australian liehuletti Cameron Smith.

Cameron Smith lähti Sentry Tournament of Championsin viimeiselle kierrokselle tasatuloksesta -26 yhdessä maailmanlistan ykkösen Jon Rahmin kanssa. Kolmen päivän ajan kisaa johtanut Smith oli kenttäpelin osalta niskan päällä läpi kierrroksen siirtyen kahden lyönnin johtoon ulosmenossa.

Rahm kiri lyönnin päähän, mutta rinnalle hän ei enää noussut. Kaikkien aikojen kovatasoisin PGA Tourin kilpailu päättyi aussien juhlaan.

Smithin tulos -34  (65-64-64-65) on pariin verrattuna kaikkien aikojen paras. Ernie Elsin samassa kisassa 2003 tekemä tulos -31 parani kerralla kolmella lyönnillä.

Rahm (-33) sai loistopelistään huolimatta tyytyä hopeaan, nimimiesten keskeltä kolmanneksi nousi viikonlopun ylivoimainen kuningas Matt Jones (-32), jonka saldo kahtena viimeisenä päivänä oli sekin PGA Tourin ennätys, -23.

Mikko Ilonen kukisti Jones WGC:n reikäpelimestaruuksissa 2015 koko kisan murskaavimmalla tuloksella, 8/6.
Kapalua Resortissa Jonesilla oli henki päällä. Nopeasti pelaavalla konkarilla oli tähtien seassa vain voitettavaa ja hymy herkässä.

Australialaisista major-voittoihin ovat 2000-luvulla yltäneet Geoff Ogilvy (2006), Adam Scott (2013) ja Jason Day (2015).

Dayn selkävammojen vauhdittamana Cameron Smith on noussut kengurumaan ykköspelaajan paikalle USA:n ja Euroopan tähtien haastajaksi.

Jon Rahmin pitäminen selän takana kahdella viimeisellä kierroksella on kivikova näyttö, joka ei ulkoisesti rennolta Smithiltä tullut pelkästään nappia painamalla.

”Tilanne oli kutkuttava, jännitettä oli luonnollisesti ilmassa. Caddien kanssa tavoitteemme oli yltää tulokseeen -35. Siihen ei ihan ylletty. Lyönti kerrallaan toimi kuitenkin hyvänä reseptinä”, vasta uran toisen henkilökohtaisen voiton PGA Tourilla saavuttanut Smith totesi.

Kahden henkilökohtaisen voiton lisäksi hänellä on kaksi voittoa Zürich Classic -parikisasta vuosilta 2017 ja 2021.

Maanantain vastaisena yönä päättyneessä kisassa Smith loisti neljän kierroksen aikana tilastojenkin mukaan kaikilla pelin osa-alueilla.

”Pelini on oikein hyvässä kunnossa. Kilpailin säästeliäästi loppuvuodesta, sain aikaa harjoittelulle”,  ensimmäistä kertaa urallaan maailmanlistalla 20 joukkoon kipuava mestari iloitsi.

Smith on etenkin kahden edellisen kauden aikana  koputellut useaan otteeseen isoissa kisoissa ja majoreissa supertähtien kantapäillä onnistumatta voittamaan ennen viikonloppua muualla kuin alkavan viikon kilpailussa Hawaiian Openissa (2020).

Sentry Tournament of Championsissa olivat Rory McIlroyta ja koronaan sairastunutta Cameron Champia lukuunottamatta mukana kaikki muut tähdet. 

Smith antoi työnäytteen, joka nostaa merkittävästi hänen painoarvoaan suosikkeja listattaessa The Mastersiin, jossa hän oli 2020 Dustin Johnsonin jälkeen toisena.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa