Hyppää sisältöön

Caddie toi uuden nosteen Scottie Schefflerin peliin: ”Bay Hill vie mehut pelaajista”

Ted Scott (vas.) on avittanut Scottie Schfflerin jo kahteen voittoon seitsemän kisan aikana. KUVA: GETTY IMAGES

Scottie Scheffler (-5) kukisti thrillerimäisessä loppuratkaisussa vuorollaan kisaa johtaneet Viktor Hovlandin (-4), Billy Horschelin (-4), Gary Woodlandin (-3), sekä kovan kirin ottaneen Tyrrell Hattonin (-3).

Arnold Palmer Invitational muodostui sunnuntaina todelliseksi thrilleriksi, jossa pelaajat joutuivat tuulen, pitkien karheikkojen sekä kivikovien viheriöiden johdosta epämukavuusalueelleen.

Menestyäkseen ei tarvinnut viikonloppuna tehdä roppakaupalla birdejä. Oleellisemmmaksi muodostui vaikeiden paikkojen selvittäminen, bogien ja tuplabogien välttäminen.

Voittajaksi nousi pirteän poikkeavan ”heikolla” tuloksella -5 Scottie Scheffler, joka ainoana kärkimiehistä taisteli yhdeksän viimeistä reikää ilman bogeja.

Olosuhteet vaikeutuivat iltapäivisin ja etenkin viikonloppuna tuulen ja auringon kovetettua viheriöt.

Viimeisen kierroksen keskiarvo oli 75,481.

”Olen täysin uupunut, tämä kentttä vie mehut pelaajasta kuin pelaajasta.

Toisen päivän jälkeen johtanut Viktor Hovland oli lauantaina parhaimmillaan kymmenen alle parin.

Kolmantena päivänä norjalainen teki kuitenkin kuusi bogeyta.

Hovland piti kärkipaikkaa enimmän osan kierroksesta sunnuntaina kärkiparissa pelanneiden Billy Horshelin ja Talor Goochin vaivuttua ulosmenossa unten maille.

Norjalainen oli tuulen kanssa vaikeuksissa lähestymisiensä pituuksien kanssa, sekä lähipelissä, jossa epäonnistumisia tuli paitsi putteri kädessä, erityisesti bunkkerilyönneissä.

Koko kisan saldo (sand saves) oli masentava 3/13.

Hovland ei saanut himoitsemaansa neljättä voittoa kahdeksan kisan jaksoon, mutta kipuaminen kohden menestystä majoreissa on tappiosta huolimatta hyvällä mallilla.

Neljännen päivän yllättävin ja hyvin ratkaiseva epäonnistuminen koitui kisan johtoon 16:n jälkeen siirtyneen Gary Woodlandin kohtaloksi.

Varsin helposta paikasta bunkkerissa hän otti lyönnissään hiekkaa reilusti yli suositellun määrän ja pääsi vasta toisella yrittämällä ulos tehden tuplabogeyn 17:lla

Vaikeaa oli Schefflerilläkin. Ratkaisun hetkillä hän löi kaksi avausta (15-16) tuuheisiin karheikkoihin paikkoihin, joista ei ollut asiaa viheriölle.

15:lla riskillä pelaaminen näytti muodostuvan kohtaloksi. Puun takaa yrittämänsä ”quickhook” eteni maata pitkin lähes hudin seurauksena vain 22 metriä.

Tästä paikasta, edelleen pitkästä karheikosta, hän taituroi pallonsa viheriölle ja upotti muutamasta metristä par-puttinsa.

Välilyönnin hän joutui tekemään myös 16:lla, eikä sekään tuonut palloa pitkästä karheikosta ulos. Par-viitosella hän joutui lyömään neljännen lyöntinsä sadasta metristä viheriölle, mutta selvisi toistamiseen parilla.

Ted Scott tietää miten US Masters voitetaan

Sisääntulon yksi birdie ja kahdeksan paria riittivät voittoon.

”Uskoin vahvasti itseeni, en antanut epäonnistumisten masentaa ja upotin ratkaisevia putteja hankalien tilanteiden selvittämiseksi”, Scheffler kertasi voittoreseptiään.

Sunnnuntain kierroksella Scheffler loisti erityisesti lähestymissään (+2,9) ja putteri kädesään (+2,0) Strokes Gained -tilastossa. Lähestymisissä hän otti kisan keskivertopelaajaan etua neljän kierroksen aikana yli kahdeksan lyönnin verran.

Ykköstila oli 25-vuotiaalle teksasilaiselle toinen kolmen viimeisen kisan aikana ja se nosti hänet maailmanlistalla viidenneksi ohi Rory McIlroyn.

Vuoden 2018 voittaja hiipui Bay Hill Golf Clubilla kauas kärjen taakse johdettuaan avauskierroksen jälkeen täydellisyyttä hiponeella pelillään.

Scottie Scheffler voitti kolme viikkoa sitten ensimmäistä kertaa syksyllä 2019 alkaneella PGA Tour-urallaan Phoenix Openin uusinnassa Patrick Cantlaya vastaan.

Edellisviikon kisassa hän oli seitsemäs. Orlandosta taistelemansa voitto nostaa Schefflerin suosikkien joukkoon torstaina käynnistyvässä Players Championshipissa sekä Mastersissa huhtikuun toisella viikolla.

Ted Scott (vas.) on ennen Scheffleria auttanut menestykseen Paul Azingeria, Grant Waitea sekä Bubba Watsonia. KUVA: GETTY IMAGES

Ryhtiliikettä peliin ja menestykseen on tuonut seitsemän kisaa Schefferin caddienä toiminut 48-vuotias Ted Scott.

Scott lopetti 15 vuoden mittaisen yhteisen taipaleensa Bubba Watsonin kanssa syksyllä. Parivaljakko ehti voittaa 12 kertaa PGA Tourilla, merkittävimpinä näistä The Masters vuosina 2012 ja 2014.

Kun työsuhde Watsonin kanssa päättyi, Scott uskoi uransa mailapoikana päätasolla olevan ohi.

Scheffler ja Scott ovat tutustuneet toisiinsa PGA Tourin pelaajien raamattupiirissä.

”Scottie soitti minulle ja kertoi, että hän haluaa caddiekseen miehen joka on uskossa. Sen mukaan minä elän. Totesimme molemmat olevamme erittäin kilpailuluhenkisiä. Löysimme hyvän yhteyden, eikä yksityiskohtiin sopimuksen suhteen tuhlattu liikaa aikaa”, Ted Scott kertoo uudesta käänteestä elämässään.

Scheffler on osoittanut luonnetta ja kovuutta majoreissa kahden kokonaisen vuoden aikana, jotka hän on pääkiertueella pelannut.

Saldo on kuudessa kisassa hurja, neljä kertaa kymmenen joukkoon, heikoinkin sijoitus 19.

Etenkin puttinsa kanssa takellellut Jon Rahm on saamassa Collin Morikawan, Patrick Cantlayn ja Viktor Hovlandin lisäksi myös Scottie Schefflerista kovan haastajan taistelussa maailmanlistan ykkösen paikasta.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa