Hyppää sisältöön

Caddie on vakuuttunut Kalle Samoojan mahdollisuuksista Scottish Openissa ja The Openissa: ”Pelini on nyt kokonaisvaltaisesti vahvaa”

Kalle Samoojan skotlantilaisen caddien John Dempsterin rooli tulee olemaan links-kentillä pelattavissa Scottisth Openissa ja The Openissa tavanomaista suurempi. KUVA: GETTY IMAGES

Kalle Samooja on onnistunut kaksi kertaa neljästä erinomaisesti tähtiä vilisevässä Scottish Openissa ( 20:s ja yhdeksäs). Torstaina hän starttaa kierrokselleen klo 9.59 menestys mielessään, eikä seuraavan viikon The Openiin ole myöskään tarkoitus lähteä pelkästään kokemusta kartuttamaan .

35-vuotiaalle Kalle Samoojalle ja hänen maaliskuussa pestaamalleen caddielle John Dempsterille Made in Himmerland -kisan neljäs sija oli ennalta tarkoin suuniteltu ”täsmäisku Tanskaan” The Openiin pääsemiseksi.

Tuloksellisesti vaikean jakson jälkeen onnistuit loistavasti kisassa jossa oli jaossa kolme paikkaa The Openiin. Mihin menestys perustui?

”Pelini on ollut jo pitkään puttia lukuunottamatta erittäin vahvaa. Uusi putteri nosti viheriötyöskentelyn tasolle, joka kantoi asettamaamme tavoitteeseen. Jätimme tarkoituksella The Openin karsinnat väliin, Tanskassa oli mielestäni helpoin kisa pelaajakatraan osalta vallata paikka majorista. Nyt tuntuu todella hyvältä.”

Scottish Open ja The Open pelataan linkseillä. Kuinka hyvin olet näillä alustoilla mukavuusalueillasi?

”En ole koskaan ollut erityinen links-fani. Tämä johtuu uskoakseni siitä, että palloon on vaikea kovien alustojen johdosta vaikeaa saada kontrollia, joka on minulle tärkeää. Aiempi menestys Scottish Openissa on kuitenkin opettanut, että voin pärjätä linkseillä erinomaisesti.”

Tuore caddiesi John Dempster on skotti, joka tuntee hyvin paikalliset olosuhteet, myös The Renaissance Clubin ja Royal Liverpoolin kentät. Tuleeko hänen roolinsa korostumaan seuraavissa kisoissa?

”Kyllä näin varmasti tapahtuu. Linkseillä avauksissa malttaminen on hyvin tärkeä osanen. Minulla on taipumusta mennä aggressiivisesti draiverin kanssa tilanteisiin. Johnilla on kokemukseen pohjautuvaa ymmärrystä linkseillä menestymisestä, siihen liittyen erityisesti myös pelistrategian rakentamisesta.”

”Skotlanti ja The Open ovat ensimmäiset yhteiset kisamme linkseillä.. Hänen käsityksensä mukaan monipuolinen lyöntivalikoimani, taito pelata matalaa kaarta tekee minusta ominaisuuksien osalta täydellisen links-kenttien taitajan”.

John Dempsterin mielipiteilllä on painoarvoa. Hän on erittäin kokenut ammattimies, jonka aiempia työnantajia ovat majorien kierrosennätyksen omaava Branden Grace, Stephen Gallagher, Oliver Wilson, Kristoffer Broberg, Joost Luiten sekä Alex Noren.

DP World Tourin ”ikuiseksi kakkoseksi” kutsuttu Oliver Wilson (11×2.) saavutti John Dempster caddienään Alfred Dunhill Links Championshipin ykköstilan syksyllä 2014 St Andrewsin Old Coursella.

The Renaissance Clubin tunnet neljän aiemman osallistumiskerran perusteella hyvin. Kuinka tuttu on The Openin areena Royal Liverpool?

”Ei ole vielä hajuakaan kentästä. Scottish Openinin keskittyminen ja pelaaminen on nyt pinnalla.”

”Valmistautuminen näihin kahteen linkseilla pelattavaan kisaan käynnistyi sillä, että mukana on vaihtoehtoinen 60 asteinen wedge, jossa on pienempi bounce sekä hionta. Samat testit ja valinnat käydään läpi myös muun wedge-kaluston kanssa. Brittein Saarilla on ollut varsin kuivaa, kentät ovat tavanomaista kuivempia.”

”Rautakakkosen ottaminen bägiin puuviitosen tilalle on toinen, jopa päivittäinen valinta jo Skotlannissa. Mikäli tuultaa on vähän, puuviitonen saattaa säilyttää paikkansa.”

Mitkä mielestäsi ovat The Openissa niitä ratkaisevia osasia, jotka mahdollistavat menestyksen?
”Pelistrategian valinta ja siinä onnistuminen on tietysti oleellinen. Siihen liittyen, keskimääräistä parempien pomppujen saaminen ja bunkkerien välttäminen on merkityksellistä. Onnellakin on linkseillä keskimääräistä suurempi merkitys, etenkin starttiaikojen osalta. Kelit voivat olla toiselle osalle pelaajista huomattavasti parempia.”

Paikka The Openiin varmistui vain 1,5 viikkoa ennen kisan alkua. Kuinka paljon Liverpooliin on lähdössä kannustusjoukkoja?

”Suunniteltu kesäloma jää viikon ennakoitua lyhyemmäksi. Vaimo lähtee varmasti matkaan, kavereitakin tulee, lippuja on jo kysytty. Tosi upealta tuntuu. The Openin tunnelma on valtavan yleisömassan ja paikallisen golfkulttuurin johdosta varmasti unohtumaton”, Kalle Samooja ennakoi maanantaina automatkallaan kohden Scottish Openin kisakenttää, The Renaissance Clubia.

Kalle Samooja on pelannut kaksi majoria. Vuoden 2021 PGA Championshipissa hän karsiutui suurella marginaalilla tuloksin 78-78.

Edelliskauden U.S. Openissa turkulainen oli tuloksellisesti unessa avauskierroksella (77). Toisena päivänä tulos parani kymmenellä lyönnillä (67).Kahdelle viimeiselle kierrokselle olisi kuitenkin tarvittu lyönnin parempi yhteistulos.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa