Hyppää sisältöön

Caddie Jim”Bones” Mackay ylistää Justin Thomasia: ”Puhtaan osuman tuottama ääni on uskomaton”

Justin Thomas ja Jim "Bones" Mackay tavoittelevat sunnuntaina ensimmäistä yhteistä voittoaan. KUVA: GETTY IMAGES

Ensimmäistä kauttaan PGA Tourilla pelaava Davis Riley ja Matthew NeSmith ovat kärkiparissa Viaspar Championshipissa lähimpinä uhkaajinaan Justin Thomas, sekä voittoa Tampa Bayssa puolustava Sam Burns.

Maailmanlistalla kahdeksanneksi pudonnut Justin Thomas valitteli ennen meneillään olevaa kisaa sijoitusta listallaan sekä voitottomuutta.

Phil MIckelsonin entisen caddien, alansa ykköstketjuun kuuluvan Jim ”Bones” Mackayn avukseen syksyllä saanut Thomas on pelannut jo kuukausia hyvin, vain viimeistely, voitot puuttuvat.

Players Championshipissa Thomas loisti vaikeissa olosuhteissa toisella kierroksella.

Innisbrook Resortin Copperhead -kentällä hän on rakentanut itselleen tilanteen, jossa neljännelle kierrokselle lähtiessään JT (-15( on kolmen lyönnin takaa-ajoasemasta huolimatta kakkossuosikki Davis Rileyn (-18) jälkeen.

Kilpailu on Thomasille ja Bones Mackaylle uran kymmenes yhteinen. Voitto maistuisi todella makealta.

Lyönnin äänestä tunnistaa poikkeuksellisen puhtaan osuman

”Justin on poikkeuksellisen hyvä pallonlyöjä. Kerroin juuri edellisiltana vaimolleni, että tiesin hänen taitonsa. Tästä huolimatta JT on ylittänyt odotukseni”, Phil MIckelsonin kanssa 25 vuoden aikana lähes kaiken golfmagiikan nähnyt Mackay ylisti perjantain kierroksen jälkeen.

”Torstain peliä oli upeaa seurata. Hän esitteli tilanteisiin sopivaa lyöntivalikoimaansa. Vaikuttavinta on ääni, joka tulee puhtaiden rautalyöntien tuloksena. Se on uskomaton”, Mackay kuvailee.

Mackayn viimeinen lausahdus kertoo siitä, että hän uskoo palkanmaksajansa kykenevän voittamaan isoja kisoja, josta on PGA Tourillakin näyttöjä 14 ykköstilan verran.

“JT uskaltaa käyttää osaamistaan kylmäverisesti tilanteesta riippumatta. Hän on yhtä kova Palm Springsin kisan avauskierroksella kuin Mastersin ratkaisuhetkillä. Se on poikkeuksellinen kyky”, JIm ”Bones” Mackay tietää Thomasin uran kehittymistä koko tämän aikuisiän läheltä seurattuaan.”

Sunnuntain kierrokselle Sam Burns ja Justin Thomas lähtevät kello 19.50 Suomen aikaa.

Uransa ensimmäisiä ykköstiloja tällä tasolla metsästävät Davis Riley ja Matthew NeSmith starttaavat tasan kello 20.00

Tulospalvelu

Etsi luettavaa