Hyppää sisältöön

Bubba Watson teki kauden onnekkaimman eaglen – avaus osui katsojaa käteen

Bubba Watson ja Lexi Thompson jakavat avauspäivän jälkeen neljättä sijaa Greg Normanin isännöimässä kilpailussa

Bubba Watson pelaa Floridan Naplesissa Lexi Thompsonin parina Greg Normanin perinteisessä kutsukisassa

Greg Normanin parikilpailusta puuttuvat suurimmat tähdet, mutta osallistujien joukossa on kiisteltyyn, Saudi Internationaliin, Asian Tourin osakilpailuun ostetuista pelaajista mukana Bubba Watson.

Hänen parinaan on kisan ainoa nainen, Lexi Thompson, joka päätti LPGA:n kauden Tour Championshipiin samalla Tiburón Golf Clubilla.
Ensimmäisenä päivänä pelattin scramblea, jossa tulokset painuivat todella reilusti alle parin.

Jason Day Marc Leishman johtavat tuloksella -16, Thompson ja Watson jakavat neljättä sijaa (-13). Heikoinkin tulos oli 62,-10.

USA:ssa megaluokan yleisönsuosikeiksi luokiteltava parvaljakko on voittanut pääkiertueilla yhteensä 24 kertaa, joista kolme on majoreita. 
Heitä yhdistää voitottomuuden kierre. Thompson on pelannut 40 viimeistä kisaansa ilman ykköstilaa, Watson on kesäkuussa 2018 saavuttamansa voiton jälkeen osallistunut tasan 70 kertaa PGA Tourin kisaan.

Avauskierroksen näyttävin ja onnekkain tapahtuma oli Bubba Watsonin eagle 292 metriä pitkällä par-nelosella. Videolla näkyy kättään pitävä katsoja, jolla oli täysin ratkaiseva vaikutus pallon päätymiseen noin kolmen metrin päähän reiästä.

Lauantaina pelimuoto on kolmesta vaikein. Molemmat lyövät avauksensa, jonka jälkeen pelataan valitulla pallolla nelinpeliä reikään asti. Sunnuntaina voitto ratkeaa lopulta best-ball -pelimuodolla pelatun kolmannen kierroksen jälkeen.

 QBE Shootoutin tulevaisuus on uhattuna

Normanin kutsukilpailua on järjestetty eri nimillä vuodesta 1989. Se on Hero World Challengen tavoin PGA Tourin kisa, jonka voittoja tai rahoja ei kuitenkaan lasketa virallisiin tilastoihin.
PGA Tourille Greg Normanin isännöimä kisa on aussitähden uusimman aluevaltauksen jälkeen todella kuuma peruna. 

Normanin panos aiemmin ET:n kisana olleen Saudi Internationalin nousemiseksi valtavaksi kiistakapulaksi PGA:n ja DP World Tourin (ex-ET) taholta Saudi-Arabiaa kohtaan on ratkaisevan suuri.  Yli 20 maailmantähteä molemmin puolin Atlantia on kirjoittanut nimensä sopimuspapereihin helmikuun alussa pelattavaan kisaan osallistumiseksi.

Etenkin PGA Tourin johto on jyrkästi ”pelaajien lainaamista” vastaan. Normanin johtama ja Saudi-Arabian valtionhallinnon rahoittama yritys on ilmoittanut aloittavansa oman kiertueen jo syksyn 2022 aikana, jonka PGA Tour haluaa alkuunsa torpata.

Myös maailmanhuipuilla on uudessa tilanteessa ilmennyt halua selvittää oma juridinen asemansa.

PGA Tourin pelaajayhdistyksen puheenjohtaja Rory McIlroy ei ole Saudi Internationalin osallistujalistalla, mutta myös hänen lausuntonsa Asian Tourin kisaan osallistumisen suhteen antaa selvän tuen pelaajille, jotka varmasti ovat juristiarmeijoiden kanssa selvittäneet oikedellista asemaansa Toureihin nähden.

Rory McIlroy: ”En näe mitään syytä, miksi pelaajat eivät voisi osallistua Saudi-Arabian kisaan”

Bubba Watson: ”Saudi Arabia pyrkii kehittämään golfia ja turismiaan”

Bubba Watson puhui  QBE Shootoutin alla avoimesti mielipiteistään Saudi Arabian kisaan ja golfpolitikointiin liittyen.
”Saudi Arabia haluaa kehittyä ja muuttua. He aloittivat panostamalla naisten golfiin kansalaisten keskuudessa, sitten tukemalla naisten ja miesten kisoja. Golfin tuominen osaksi matkailua on heidän luonnollinen tavoitteensa”, Watson muistutti.

Watson ei lukeudu niihin huippuihin, jotka osallistuivat vuosina 2019-2021 hyvää korvausta vastaan Saudi Internationaliin. Mikäli matka Watsonin osalta toteutuu, se on hänelle ensimmäinen Saudi Arabiassa.

”Olen todella innoissani. Toivottavasti Tour antaa meille luvan lähteä.”

Mielenkiintoisin palanen Watsonin haastattelusta liittyy epäsuorasti muhkeisiin starttirahoihin, joita Saudi Internationalissa lyödään pöytään arvioiden mukaan kaikkien aikojen suurin summa.

”Hyväntekeväisyyteen menevät rahat ovat kaikkein tärkeimpiä. Mitä enemmän rahaa kulkee kauttani, sitä enemmän kykenen jakamaan sitä eteenpäin. Siksi Saudi Arabian kisaan osallistuminen olisi suuri kunnia ja etuoikeus.”

Tulospalvelu

Etsi luettavaa