Hyppää sisältöön

Bubba Watson LIV Golfin tuorein hankinta – Henrik Stenson nousi kohun keskeltä kisan kärkeen Donald Trumpin kentällä

Bubba Watson viihtyi erinomaisesti Saudi-Arabiassa järjestetyssä tähtien kisassa sijoittuen toiseksi. KUVA: GETTY IMAGES

USA:n suosituimpiin huippupelaajiin pitkään lukeutunut Bubba Watson on tehnyt sopimuksen LIV Golf Leaguella pelaamisesta.

LIV Golf julkaisi kolmannen kilpailunsa avauspäivänä uutisen Bubba Watsonin liittymisestä kiertueen sopimuspelaajiin.

Maailman toiseksi kuuluisin ja toiseksi menestyksekkäin vasuri on voittanut kahdesti The Mastersin, PGA Tourin kisoja yhteensä 12 kertaa.

Maailmanlistalla hän on ollut parhaimmillaan kakkosena alkukaudesta 2015.

Kaudella 2018 hän teki komean paluun kohden terävintä kärkeä voittamalla lyhyen ajan kuluessa kolme kisaa ja nousten Ryder Cupiin pelaajaksi oltuaan jo nimetty Jim Furykin apulaiskapteeni.

Bubba Watsonin kanssa LIV Golfin pomo Greg Norman on oletettavasti neuvotellut jo pitkään, sillä Bubba antoi ennen alkukaudesta pelattua Saudi-Arabian kisaa varsin positiivisia lausuntoja mielihalustaan golfin ilosanoman levittämisestä uusilla markkina-alueilla.

Henrik Stenson piti katseen pallossa

Ryder Cup -kapteenin roolista LIV Golfin Leaguen sopimuspelaajaksi siirtynyt Henrik Stenson (-7) johtaa New Jerseyssa avauspäivän jälkeen henkilökohtaista kisaa yhdessä Patrick Reedin kanssa.

LIV Golfin kolmas kisa käynnistyi kahdesta aiemmasta poiketen vasta perjantaina, joten kiertueen pelaajat joutuvat ensimmäistä kertaa ahertamaan myös sunnuntaina.

48 pelaajan joukkoon liittyneistä uusista tähdistä kirkkaimpana loisti Henrik Stenson tekemällä Bedminster Golf Clubin kentällä kahdeksan birdien vauhdittamana tuloksen 64,-7.

Henrik Stenson on viimeisen 12 kuukauden aikana väläyttänyt taitojaan kolmasti Euroopassa.
PGA Tourilla viimeinen virallinen ykköstila on kaudelta 2017. KUVA: GETTY IMAGES

“Viimeiset pari viikkoa ovat olleet kiireisiä, eivätkä pelkästään miellyttäviä. Nyt tuntuu hyvältä saada keskittyä pelaamiseen. Ajatukset on pidettävä golfissa ja kentällä ja katse pallossa”, Stenson purki tuntojaan Donald Trumpin perheyrityksen omistamassa golfkeskuksessa.

”Kierros oli koko kauden paras, se tuntuu hyvältä ja antaa itseluottamusta seuraaville päiville.”

Kolmen kierroksen kilpailussa avauskierroksen merkitys on todella suuri.

”Mikäli pelaan samaan tahtiin kaksi seuraavaa päivää, tästä tulee hyvä kisa”, sanavalmiudestaan ja huumoristaan tunnettu Stenson lohkaisi.

46 miljoonan euron bonus

Henrik Stensonin on arvioitu saaneen LIV Golf Leageulla pelaamisesta allekirjoituksen yhteydessä tai osina noin 40 miljoonaa puntaa (46 miljoonaa euroa).

Greg Norman (kesk.) on tehnyt kuvassa olevien Lee Westwoodin, Henrik Stensonin ja Ian Poulterin kanssa arvioiden mukaan 40 miljoonan punnan sopimukset. Sam Horsfieldin (toinen vas.) hintalappu on huomattavasti huokeampi. KUVA: GETTY IMAGES

Summa on suurempi kuin minkä hän on pelaamalla ansainnut PGA Tourin urallaan yli 200 kilpailun aikana.

Kun näihin ansioihin lisätään PGA Tourin FedEx Cupista tulleet bonukset, (13,8 milj. €) nousevat ansiot noin 46 miljoonaan euroon.

DP World Tourilla Stenson on voittanut 11 kertaa, yhtälössä ovat mukana myös PGA Tourilla voitoksi laskettu The Openin ykköstila, (2016) sekä reikäpelimestaruus (2009).

DP World Tourin ansioita Stensonilla on viidenneksi eniten (28,8 milj. €)

Valistunut arvio PGA Tourin ja DP World Tourin palkintorahoista, sekä Fedex Cupin ja DP World Tourin pisteliigan bonuksien yhteissummasta päällekkäisyydet poistaen on Stensonin osalta 70-75 miljoonaa euroa.

Stenson on ollut seitsemän eri vuoden päättyessä maailmanlistalla kymmenen joukossa. Hän oli pitkään toisena ja kolmantena mutta ei koskaan ykkösenä.

Viiden vuoden heikko jakso

Stensonin golfllinen terä alkoi tylsyä pian vuoden 2016 jälkeen, jolloin hän täytti 40-vuotta ja voitti The Openin.

Maailmanlistalla sijoitus valahti seuraavalla kaudella reilusti yli 20:n, ja on jatkanut kulkuaan väärään suuntaan yksittäistä onnistumisista huolimatta.

Loppuvuodesta 2019 Stenson hämmästytti voittamalla surkean kauden päätteeksi Tigerin kutsukilpailun, Hero World Challengen.

2021 kesällä hän heräsi taistelemaan paikasta Ryder Cupista. Perättäiset kolmas ja neljäs sija pienissä kisoissa eivät paikkaa joukkueeseen enää tuoneet.

Kesäkuussa 2022 Stenson oli paras mies Skandianvian Mixed -kilpailussa. Linn Grant karkasi kuitenkin ylivoimaisella tavalla voittoon.

Isoissa kisoissa Stensonin peli ei yksinkertaisesti ole riittänyt menestykseen moneen vuoteen.

Pöly ei vielä ole laskeutunut Stensonin tallinvaihdon osalta käytävään polemiikkiin liittyen.

Ensimmäisen päivän tulos oli jättiyllätys. Nähtäväksi jää riittääkö potku kahdella viimeisellä kierroksella kärkitaistoon.

Ruotsalaisen lähimmät haastajat ovat Patrick Reed (-7), Thaimaan Phachara Khongwatmai, (-5) sekä edellisessä osakilpailussa viimeisenä päivänä voittotaistossa olleet Dustin Johnson (-4) ja Carlos Ortiz (-4).

Elisa Viihde Viaplay ja V Sport näyttävät LIV Golfin kaksi viimeistä päivää suorana klo 20.00-02.30.

Lue lisää: Golfia televisiossa

Tulospalvelu

Etsi luettavaa