Hyppää sisältöön

Bryson DeChambeaun kausiansiot 5,6 miljoonaa: ”Haluan maailmanlistan ykköseksi”

Bryson DeChambeau  säästyy alkavalla viikolla matkustelulta

Ylimääräiset 3 600 kilometriä viikonloppuna lentänyt Bryson DeChambeau nousi PGA Tourin kisassa yhdeksänneksi ansaiten 228 000 dollaria, joista jää vähän ylikin, kun tuplaantuneet matkakulut vähennetään.

Bryson DeChambeau järjesti itselleen ylimääräistä ohjelmaa perjantaina ja lauantaina suunnattuaan lentokentälle ja kotimatkalle Dallasiin Pohjois-Carolinasta. 
Hän oli varma putoamisestaan iskettyään tauluun luvut 70-74,+2.

”Hullun tiedemiehen” laskelmat pettivät. Paikka kahdelle viimeiselle avautui. Lauantaina aamuyöstä hän lensi takaisin  Charlotteen ja Quail Hollow Clubille.

Maailmalistalla ensimmäistä kertaa neljänneksi noussut DeChambeau sai pelinsä kulkemaan, virheet vähenemään.
Kierrostulokset 68-68,-6 olivat viikonlopun parhaat ja identtiset voittaja Rory McIlroyn kanssa.
DeChambeau nousi jakamaan yhdeksättä sijaa ansaiten 228 000 dollaria.

”Tämä on minun syyni. Virhe tuli todella kalliiksi”, DeChambeau siunaili lauantaina palattuaan kisapaikalle yhteensä kuuden tunnin lentomatkojenn jälkeen.

Raha on toki yleinen puheenaihe, mutta DeChambeaun kohdalla erityisesti nostona kummallinen.
Varmasti hän totesi muutakin, mutta medialla on tapana tarttua lukijoita kiinnostaviin kohtiin, erityisesti rahaan.
DeChambeau on useaan otteeseen jo uransa alkuvaiheilla kertonut, että  miljoonien tekeminen ei ole motivaattori golfuran rakentamiselle.

Kisan päätyttyä Fedex Cupin pistelistan kärkeen noussut tekssasilainen oli tyytyväinen viikonloppuna saavuttamaansa nousuun.
”Tavoite oli tehdä vahva nousu, eikä antautua pelaamaan ynnä muut sijoituksista.Sain hyvän hengen päälle, vaikka olin toki väsynyt. Lauantain ja sunnuntain välisenä yönä unta tulikin ruhtinaallisesti 11 tuntia.”

”Olympialaisiin pääsy on yksi päätavoitteista, maailmanlistan kärkipaikka toinen”, Bryson DeChambeau määritteli.
Seuraavat kaksi viikkoa ovat teksasilaiselle varsin merkityksellisiä.  Torstaina käynnistyvä AT&T Byron Nelson pelataan hänen kotikaupungissaan Teksasissa. Seuraavalla viikolla ohjelmassa olevassa PGA Championshipissa DeChambeau sijoittui edelliskaudella neljänneksi.

Rahaa pelikentiltä DeChambeau on voittanut syksyllä alkaneen kauden aikana 11:ssa kisassaan 5,6 miljoonaa dollaria. Voittoja on kaksi, sijoituksia kymmenen joukkoon kuusi. Kisaa kohden ansiot ovat reilut 500 000 dollaria.

US Openin voittajan julkisuuskuva on vaikeiden ensimmäisten ammattilaisvuosien jälkeen muuttunut  yleisön silmissä varsin positiiviseksi ja yhteistyökumppaneita kiinnostavaksi. 
Kumpppanuussopimusten dollarimäärissä mitattuna DeChambeau saattaa nousta  jopa maailmanlistaa aiemmin ykköseksi.

Twitter-tilillään DeChambeau listaa 13 yhteistyökumppaniaan, joiden joukossa on edelleen Trump Golf, vaikka ex-presidentin luoman golfparatiisien ketjun logo poistui muutama kuukausi sitten DeChambeaun bägin kyljestä.

Maailmanlista
 

Etsi luettavaa