Hyppää sisältöön

Bryson DeChambeaun apulaisvalmentaja uudeksi caddieksi: ”Olemme valmistautuneet tähän jo usean kuukauden ajan”

Bryson DeChambeaun uusi caddie on valmentaja

Brian Zeigler on ollut Bryson Dechambeaun piiskurina ja motivoijana tämän hakiessa lisää vauhtia mailanpäähän.

Brian Zeigler on Bryson DeChambeaun uusi mailapoika. Ensimmäisen kerran parivaljakko  toimii kentällä yhdessä torstaina käynnistyvässä Open Championshipissa. 
DeChambeau ilmoitti valmennustiimiinsä kuuluvan Zeiglerin nimityksetä golf.com:in laajassa artikkelissa lauantaina.

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

Henkilön Brian Zeigler (@bzgolf) jakama julkaisu

Zeigler on luokiteltu USA:ssa maan  nouseviin huippuvalmentajiin. Hän on toiminut DeChambeaun kotikentällä Dallas Nationalilla valmentajana, sekä maailmantähden koutsin Chris Comon oikeana kätenä myös DeChambeaun valmentamisessa.

”Brianin rooli on ollut varsin merkittävä jo pidemmän aikaa. Olemme tehneet mailanpään nopeuden kehittämisen eteen paljon töitä yhdessä. Hän on ollut motivaattorini ja hypettäjä. Brian on auttanut minua rikkomaan sellaisia rajoja, joihin en olisi uskonut pystyväni”, DeChambeau painottaa.

Caddien vaihtoa on valmisteltu kuukausien ajan

Hänen siirtymisensä maailmantähden caddieksi tuli golfyhteisölle varmasti suurena yllätyksenä.  Taustalla on kuitenkin jo kauden 2020 loppuvaiheilla käynnistynyt valmistatuminen aikaan, jolloin DeChambeaun ja Tim Tuckerin yhteistyö päättyy.

Tucker ja DeChambeau ovat avoimesti keskustelleet yhteistyönsä kestosta ja sen mahdollisesta päättymisestä jo pitkään. Nimenomaan Tucker on pyytänyt DeChambeauta valmistautumaan aikaan, jolloin hän jää / jättäytyy pois.

Zeigeleriä on ajettu sisään uudeksi caddieksi. Hän on työskennellyt Tim Tuckerin kanssa tähän liittyen jo kuuden kuukauden ajan ja pyrkinyt oppimaan mahdollisimman paljon maallikolle monimutkaisista mekanismeista laskea pallon lentoon vaikuttavista tekijöistä.

”Yhteistyöni Timin kanssa on toiminut  erittäin hyvin”, Zeigler kiittelee.

DeChambeau muistuttaa artikkelissa caddiensä kahdesta tärkeimmästä tehtävästä.
Ensimmäinen on kyky laskea hänen kanssaan ennen jokaista lyöntiä kaikki mahdolliset tekijät, ilmanpaine mukaanlukien, jotka vaikuttavat lyöntiin ja pallon lentoon.
Toinen on taitoa lukea viheriöiden kallistuksia ja olosuhteita, vaikka kilpailutilanteessa DeChambeau työskentelee viheriöillä enimmäkseen ilman caddietä.

Brian Zeiglerin ja DeChambeaun valmennussuhde tulee varmasti monin tavoin näkymään kentällä. Rooli noussee monipuolisemmaksi kuin Tim Tuckerin aikana. 
”Tärkeitä tehtäviä mielestäni ovat myös avustaminen pelistrategian luomisessa sekä sen soveltamisessa. Saada hänet käytttämään vahvuuksiaan tehokkaalla tavalla. Caddien ja valmentajan työssä on paljon yhteistä rajapintaa, joita uuteen toimeeni kuuluu”, Zeigler muistuttaa.

DeChambeaun ja Tuckerin ystävyys on pysyvää

Yhteistyön päättyminen päivää ennen DeChambeaun edellisvuonna voittamaa Detroitin kisaa herättää luonnollisesti puhetta välien rikkoutumisesta, riitelystä.

”Olimme molemmat erittäin väsyneitä. Kausi on ollut tiukka ohjelmaltaan. Minulla on kotiseudullani uusia busineksia, joita olen kehittänyt niinä aikoina, kun en ole Brysonin mukana. En ole ollut 100 prosenttisessa kunnossa , enkä täten täysin onnellinenkaan….teimme molemmille parhaan ratkaisun.”
”Olisin toki toivonut, että olisimme voineet hoitaa sen viikon loppuun asti”, Tucker kertoo haastattelussa.

”Meillä ei ollut mitään riitaa. Tämä on elämää. Tim auttoi minut voittamaan kahdeksan PGA Tourin kisaa. Olen ikuisesti hänelle kiitollinen. Ystävyytemme jatkuu. Suunitelmisissa on yhteinen metsästysretki”, DeChambeau toteaa  artikkelissa.

Open Championship on DeChambeaulle vaikea rasti

Torstaina käynnistyvään kauden viimeiseen majoriin DeChambeau lähtee haastajana. Tuloskunnon osalta hän on kaukana parhaastaan. Kolme aiempaa visiittiä Open Championshipiin ovat tuottaneet kaksi karsiutumista ja sijaluvun 51.
Olosuhteet links-kentällä ovat vaikeammin tulkittavissa. Parhaiten DeChambeau muistetaan vuoden 2010 Openista, jossa hän purki heikon kisakierroksen jälkeen paineitaan harjoitusalueella heittelemällä varusteitaan ympäriinsä. 

Varmaa on ainakin se, että TV-lähetyksissä ja mediassa laajemminkin tullaan hyvin tarkkaan seuraamaan parivaljakon DeChambeau & Brian Zeigler yhteistyötä, jokaista keskustelua, elekieltä ja keskinäistä kemiaa.

Lähde Golf.com

Bryson DeChambeua & Brian Zeigler

Etsi luettavaa