Hyppää sisältöön

Bryson DeChambeau väärillä poluilla Augustassa: ”Olen ylpeä tavasta, jolla selvisin kierroksesta”

Bryson DeChambeau oli torstaina varsin usein avaustensa jälkeen puiden varjostamana kentän laidalla

Kilpailun ykkössuosikki teki kentän helpoimmalla reiällä tuplan, ja oli epävarma avauksissaan. Silti eroa kärkeen on vain viisi lyöntiä.

Bryson DeChambeau aloitti The Mastersin upeasti. Pitkä avaus kympillä keskelle väylää, wedgellä lähestyminen 1,5 metrin päähän. Birdieputin hän missasi, ja tämän jälkeen alkoi heikko jakso.

11:la bighitter löi avauksensa syvälle vasemmalle metsään, löysi pallonsa ja teki hyvällä lähipelillä parin. 13:lla, jossa DeChambeaun pelistrategiaa on kuukausikaupalla ennakoitu, avaus päätyi oikealle hakkeen päälle. Kuitenkin paikkaan, josssa puu hieman kavensi suoraa näkymää viheriölle. 

DeChambeau löi pitkän raudan vasemmalle puskiin ja teki sieltä dropin jälkeen tuplabogeyn, seitsemän lyöntiä. Edellikaudella ja useimmilla aiemmillakin 13. on ollut kentän helpoin keskiarvolla joka on noin noin 4,6-4,7.

Ongelmat eivät päättyneet avausten osalta tähän. Draiveri lennätti pallon vasemmalle väylältä myös 14:lla sekä kentän viimeisellä. Molemmillla DeChambeau selvitti itselleen parit. Haastetta helpotti sekin, että 15:lla ja 16:lla hän teki birdiet, jotka palauttivat hänet edes kohtuullisiin asemiin.

Sisääntulossa (1-9) DeChambeau rakensi pitkien avaustensa kautta birdiet molemmilla par-viitosilla sekä päätösreiällä. Päivän ainoa bogey seitsemännellä toi tulokseksi 70,-2 ja avauspäivän jälkeen sijaluvun 21.

“Pelasin aggressiivisesti , enkä onnistunut toivomallani tavalla. Sain kuitenkin aikaan tuloksen, josta voin olla lyömiseeni nähden ylpeä”, DeChambeau sanaili kierroksensa päätyttyä.

Heikkojen avausten vastapainoksi ilmaan ja väylälle päätyi muutama oikein hyväkin. Augustassa draivien vertailumitat otetaan viidenneltä ja 15:lta. Näillä hän oli Rory McIlroyn ja Cameron Champin jälkeen kolmantena (315 metriä), ja noin 40 metriä keskivertoa pidempi.

Edellisvuoden kilpailussa DeChambeau johti torstain jälkeen tuloksella 66,-6 yhdessä Brooks Koepkan kanssa, mutta putosi kisan edetessä 29:ksi.

DeChambeaun tulokset Mastersista ovat kokonaisuutena ottaen vielä vaatimattomia, paras sijoitus 21. on amatöörivuodelta 2016, eikä 70 lyönnin alituksia ole kauden 2019 avauskierrosta lukuunottamatta.

Vaikka viheriöt oletettavasti kovenevatkin loppuviikosta, tulostaso pysynee erinomaisena. Toinen kierros tulee jo jaottelemaan onnnistujat ja selviytyjät raaálla tavalla toisistaan, joten DeChambeaun ja muiden takaa-ajajien mahdollisuudet piilevät siinä, että ennen viikonloppua ei toisella keskinkertaisella tuloksella anneta liikaa siimaa kärkimiehille.

Ruutu näyttää The Mastersin kertamaksullisena tapahtumana. Perjantaina ja lauantaina lähetykset alkavat kello 20.00, sunnuntaina klo 17.00. Selostuksesta vastaavat Antti Vaalas ja Antti Ahokas. Valittavissa on myös alkuperäinen selostus.

Bryson DeChambau, tuloskortti ja tilastot

The Masters, tulosseuranta

Etsi luettavaa