Hyppää sisältöön

Bryson DeChambeau taas draivikuningas! – hankkii kilpailua kohden etua kärkimiehiin 1,7 lyöntiä!

Bryson DeChambeau osallistuu Ryder Cupin jälkeisellä viikolla pituuslyönnin MM-kisoihin Nevadassa

Pitkälle lyöminen ei ole Bryson DeChambeaun osalta showta. Hän oli päättyneellä kaudella Strokes Gained -tilastolla ylivoimaisesti paras draiveri kädessään.

Kauden 2020-2021 tilastot ovat PGA Tourin osalta valmiit. 

Parin viimeisen vuoden puheenaihe draivitilastossa on Bryson DeChambeau. Kaksi vuotta sitten 2019 syksyllä hän ilmoitti tulevansa takaisin Tourille uutena vahvana miehenä, joka lyö palloa pitkälle ja tehokkaasti.

Tämä lupaus on pitänyt. Kauden 209 tilastoissa DeChambeau oli draivien osalta (Strokes Gained -tilasto) 24. Ei huono saavutus lähes 200 listatun pelaajan joukossa.

Kausilla 2020 sekä 2020-2021 Teksasissa nykyään asuva DeChambeau on ollut ykkönen tavalla joka jäi mieleen. Fyysisesti DeChambeau kasvoi vajaassa puolessa vuodessa ihan uusiin mittoihin. Pallokin pakenee paikalta tehokkaasti.

  • 2020 kaudella hän sai jokaista kierrosta kohden ero keskivertopelaajaan tiiaupaikoilta 1,039 lyöntiä. Edellisellä kaudella vastaava luku oli 0,421. Kisaa kohden hän siis paransi tulostaan draiveilla yli 2,3 lyöntiä.
  • 2020-2021 kaudella tuli entistä ylivoimaisempi ykköstila. Kierrosta kohden eroa PGA Tourilla kunkin kisan keskiarvoiseen draivaamiseen oli 1,239 lyöntiä tehokkaampaa.

Muut kärkimiehet jäävät kauas taakse

Päättyneellä kaudella draivien (SG tilasto) kärkiviisikon muodostivat DeChambeaun lisäksi kovan luokan mestarit Jon Rahhm, Sergio Garcia, Rory McIlroy sekä Viktor Hovland.

  • Tätä  keskenään tasaista nelikkoa DeChambeau voitti läpi kauden tiiauspaikoilta neljän kierroksen kisoissa 1,68 lyöntiä. Hyöty on valtava. 
  • Vielä typerryttävämmäksi se menee vertailussa keskiarvoisiin tai sitä huonompiin sijoituksiin draivilistalla sijoittuvilla. Eroa tulee kisaa 4,5 -5,0 lyöntiä.
  • Näihin pelaajiin lukeutuivat 2021 muun muassa Patrick Reed, Alex Noren, Ian Poulter, Jordan Spieh, Tommy Fleetwood sekä Justin Rose.

Rohkeus on yksi Bryson DeChambeaun aseista

Oheisella videolla on pitkä rivi DeChambeaun draiveja päättyneeltä kaudelta. Niistä avautuu vähemmän miestä seuranneelle sekin, kuinka aggressiivisesti ja pelotta DeChambeau hakee moukaroinnilleen linjoja, joita hyvin harvat hänen pelikumppaneista edes uskaltavat kuvitella. Aina ei onnistu,  DeChambeaulla tulee heikkoja jaksoja, mutta kantti ei petä.

Kauden seuratuimmat ja pisimmät avaukset ovat mitä luultavimmin vasta tuloilllaan. Lokakuun ensimmäisinä päivinä DeChambeau osallistuu pituuslyönnin MM-kisoihin Nevadassa.
Päättyneen kauden pisin lyönti Tourilla oli ”vain” 414 jaardin, 377 metrin mittainen. Tällä listalla yllätysykköseksi jäi yhdeksän metriä paremmalla tuloksella Lee Westwood (386 m)

PGA Tourin tilastot, Srokes Gained, avaukset

Etsi luettavaa