Hyppää sisältöön

Bryson DeChambeau sai tarjouksen Saudi-Arabiasta: 120 miljoonaa €

Bryson DeChambeau on vähemmän yllättävästi Saudi Golf Leaguen hankintalistan kärkinimiä. KUVA: GETTY IMAGES

Saudi International Jeddahissa on viikonlopun kuuma markkinapaikka, kun Greg Norman houkuttelee huippuja Saudi Golf Leaguen talliin jättimäisillä summilla.

Keskiviikkona brittimedia toi julkisuuteen Ian Poulterille tarjotun jättisumman (26 milj. €) Saudi Golf Leaguella pelaamisesta.

Vastaavan kokoisia ja huomattavasti suurempia summia on huhuttu tarjotun viimeisen vuoden ajan Poulteria nimekkäimmillekin tähdille.

Kyseiset pelaajat, joita on aiheesta tänään uutisoineen Sportsmail Reportin mukaan ”runsaasti”, eivät kommentoi, sillä he ovat allekirjoittaneet tarjouksen saadessaan vaitiolositoumuksen.

Julkistuuteen nostettujen arvioiden mukaan Ian Poulterin ja Henrik Stensonin (26 milj. €)saamat tarjoukset kertovat heidän markkina-arvonsa olevan ”pikkukalojen” sarjassa.

Pyydykseen saudi-arabilaisella rahalla on pyritty saamaan ensimmäisten joukossa jo vajaa vuosi sitten Dustin Johnsonia ja Phil Mickelsonia 50-100 miljoona dollarin korvauksilla.

Torstaina Sportsmail Report nosti kuitenkin Bryson DeChambeaun tarjousten osalta uudeksi listakärjeksi.

Hänelle on median mukaan pistetty eteen 120 miljoonan euron sopimuspaperi.

Dustin Johnsonin vastaus kysymykseen, saiko hän saman sisältöisen tarjouksen kuin mitä Poulterin kerrotaan puntaroivan, oli huomiotaherättävä.

”En saanut samanlaista.”

Maailmanlistalla kärkikymmenikössä seitsemän vuotta putkeen olleen major-voittajan arvon pitääkin olla Poulteria huomattavasti korkeampi.

Saman lähteen mukaan Saudi Golf Leaguen rahoittajat ovat valmiita sijoittamaan pelaajahankintoihin jopa 1,2 miljardia euroa.

Esimerkin oloisesti:

Tällä summalla kyettäisiin palkkaamaan 30 pelaajaa 40 miljoonan euron keskikorvauksella.

Kysymys johon ei vielä ole saatu vastausta kuuluu, millaisia tapahtumia ja missä tähdet sitten pelaisivat?

Päällimmäisin vaihtoehto on Asian Tour.

Asian Tour ja Greg Normanin johtama Saudi-Arabian rahoittama LIV Golf Investments julkaisi keskiviikkona oman, kymmeneen kisaan kasvavan kisojen sarjan The International Seriesin, josta muodostuu Asian Tourin kilpailuohjelman pihvi.

Sen kilpailuista valtaosa pelataan Aasiassa, palkintopottien ollessa ainakin virallisesti vain 1-2 miljoonan dollarin luokkaa.

Listalla on yksi kilpailu Englannissa.Vieläpä DP World Tourin pääkonttorin naapurustossa, Lontoon kupeessa

Dustin Johnson valottaa kilpailujen luonnetta: ”Heidän konseptinsa on hyvä”

Dustin Johnson oli alkuviikosta antamasssaan haastattelussa vaikuttunut Greg Normanin johtaman tiimin suunnitelmista.

“Mielestäni heidän konseptinsa on hyvä. Se tuo lisäantia ja mielenkiintoa sekä faneille kuin myös pelaajille.”

Royal Greens Golf & Country Clubilla pelataan vasta ensimmäistä päivää 4,375 miljoonan euron suuruista Asian Tourin kisaa.

Todennäköistä on, että kilpailun edetessä kuullaan vielä lisää uutisia tai ainakin suunnitelmia Saudi Golf Leaguen tulevaisuuden osalta.

Mikäli edellä listatuista huhuista yksi tai useampia konkretisoituuu julkistettavaksi sopimukseksi, astuu huippugolf aivan uuteen aikakauteen.

Avauskierroksen jälkeen kilpailua johtaa hyvin yllättävästi Italian entinen lapsitähti, Matteo Manassero.

Mikko Ilonen katkaisi Manasseron menestysputken 2013

Manassero kuuluu vuosikertaan 1993 syntyneet, joita nykyisten huippujen joukossa edustavat myös Jordan Spieth, Justin Thomas, Xander Schauffele, Daniel Berger sekä Bryson DeChambeau

Manassero nousi kuitenkin ennen heitä kuuluisuuteen voittamalla 16-vuotiaana British Amateurin, sijoittumalla samana vuonna 2009 12:ksi The Openissa ja nousemalla amatöörien maailmanlistan ykköseksi.

Varsinaisen kohun hän aiheutti ammattilaiseksi siirryttyään voittamalla kaksi DP World Tourin kisaa ennen täysi-ikäistymistään 17-vuoden ikäisenä.

Tie näytti kulkevan väistämättä aivan terävimpään kärkeen, kun hän ylsi ykköseksi 19-vuotiaana suuriin kisoihin lukeutuneessa Singapore Openissa, sekä 20 vuotta täytettyään BMW PGA Championshipissa toukokuun lopulla 2013.

Suomalaisia tarina lipoo läheltä sikäli, että seuraavalla viikolla Manassero johti kahdella lyönnillä ennen kolmatta kierrosta Tukholmassa Nordea Mastersia. Pelikaveriksi tullut Mikko Ilonen oli lauantaina Manasseron ”pysäyttäjä.”

Italialaisnuorukainen hävisi Iloselle kuusi lyöntiä ja jäi lopulta neljänneksi. Mikko Ilonen saavutti uransa kolmannen ykköstilan DP World Tourilla.

Tukholman kilpailuun katkesi kuin veitsellä leikaten Manasseron menestys. Hän oli viikonlopun jälkeen 26:s maailmanlistalla, vuodenvaihteessa vasta 43.

20-vuotias Manassero menetti hämmästyttävällä tavalla otteen peliinsä, eikä hän saanut sitä takaisin.

Maailmanlistan sijoitukset menivät kuin lehmän häntä alas. 2019 kauden jälkeen hän menetti DP World Tourin kortin ja on pelannut 2020-2021 vuodet alemmilla kiertueilla.

Edelliskaudella hän näytti virkoamisen merkkejä sijoittumalla kahdesi Alps Tourilla toiseksi. Maailmanlistan sijoitus on 395:s, joten villillä kortilla pelaavan 28-vuotiaan osalta menestysodotukset ovat avauskierroksen hurmasta huolimatta varsin pienet.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa