Hyppää sisältöön

Bryson DeChambeau saanut 15 metriä lisämittaa: Draiverissa 4,8 astetta nostokulmaa!

Bryson DeChambeau tavoittelee pituuslyöjien mailanpäännopeuksia

Bryson DeChambeaun punttikuuri on tullut GoGolfinkin lukijoille tutuksi. Hullu tiedemies treenaa kuin supermies ja hän aikoo tänä vuonna pommittaa palloa todella kauas.

Bryson DeChambeau ei jätä kiveäkään kääntämättä saadakseen pelinsä optimoitua kohti maailmanlistan ykköspaikkaa. DeChambeaulla on ”pakkomielle” peliään kohtaan ja itsensä kehittämiseen. 

Perjantain kierroksella lepovuorossa ollut DeChambeau otti avauskierroksellaan tappion Royal Melbournessa luvuin 2/1 parinsa Tony Finaun kanssa. Jo harjoituspäivinä yhdysvaltalainen nousi kuitenkin otsikoihin. 

Royal Melbournen rangella on taka-aika noin 310 jaardin (280 metriä) päässä. DeChambeaun draivit lähtivät niin raikkaasti, että ne lensivät ilmassa toistuvasti aidan yli. Hän joutui pyytämään luvan jatkaa draivien lyömistä. 

Syynä tähän on lisääntynyt mailanpään nopeus ja uusi Cobran SpeedZone -draiveri. DeChambeau on saanut kuntokuurinsa myötä kasvatettua mailanpäännopeutensa 125 mailiin tunnissa, joka on todella kova lukema. 

Svingitekniikkansa myötä hän pystyy ”launchaamaan” palloa todella korkealle ja tämän takia hänen mailassaan ei ole juurikaan nostokulmaa. Aiemmin hänellä oli käytössään 6,5 asteinen draiveri, mutta Royal Melbournessa nostokulmaa on pienennetty entisestään: nykyinen lukema on 4,8 asetetta! 

DeChambeau on asettanut tavoitteekseen saavuttaa jopa pituuslyönnin maailmanmestari Kyle Berkshiren lukemia, jotka pyörivät 150 mailin tuntivauhdeissa. 

”Kuinka siistiä se olisi, ihan kuin Happy Gilmoressa”, DeChambeau hekotteli GolfWeekin haastattelussa. 

Tämän kauden kisoissa DeChambeau on saanut draiviinsa keskimäärin 15 jaardia lisämittaa. PGA Tourin draivitilastossa hän löytyy sijalta 23 lyötyään keskimäärin 313,6 jaardin mittaisia draiveja. 

Etsi luettavaa