Hyppää sisältöön

Bryson DeChambeau pisti mutkat suoriksi: ”Siinä tuulessa minun oli lyötävä viheriötä kohden”

Bryson DeChambeau on innostanut ja ihastuttanut yleisöä ja TV-katselijiota rohkeilla linjoillaan ja pitkillä draiveillaan

USA johtaa Ryder Cupia 6-2. Jon Rahm ja Tyrrell Hatton taistelivat Euroopalle iltapäivällä puolikkaan pisteen DeChambeuan pommidraivien noustessa päivän puheenaiheiksi.

USA otti perjantaina pelottavan vahvan otteen vastustajastaan. Eurooppa hävisi sekä nelinpelit että nelipallot pistein1-3. 

Ensimmäisen päivän johtotilanteesta 6-2 takaa-ajaja on viimeksi noussut vuonna 1999, jolloin USA kiri tulikivenkatkuisessa ottelusarjassa voittoon.

Jon Rahm loisti aamun nelinpelissä voittaen yhdessä Sergio Garcian kanssa. Iltapäivällä hän sai raavittua Tyrrell Hatton apunaan puolikkaan ottelussa Dallasissa asuvia Bryson DeChambeauta ja Scottie Schefferia vastaan.

Päivän toinen pisteille päässyt parivaljakko olivat nelipallossa Tommy Fleetwood ja Viktor Hovland, jotka tasasivat pelinsä Justin Thomasia ja Patrick Cantlay vastaan .

Bryson DeChambeun päivän startti – draivi katsojaa jalkaan

Whistling Straitsin avausväylä tarjoaa pitkälyöntisille mahdollisuuden näyttää hauistaan. Jo harjoituspäivinä DeChambeau mätti pallojaan linnuntietäkin hieman yli 300 metrin päässä olevan viheriön ympäristöön.

Dechambeaulla on Ryder Cupissa paljon näytettävää, sillä Pariisissa 2018 hän hävisi kaikki kolme peliään. Draiveri oli hänen ensimmäisessä ottelussaan iltapäivällä luonnollinen mailavalinta. Lyöntilinjakin vasemmalle kääntyvällä väylällä aggressiivinen, karheikon ja bunkkerien yli viheriötä kohden.

Aivan nappiin avaus ei mennyt, sillä fore-huutojen saattelemana pallo lensi yleisön sekaan osuen oletettavasti katsojaa lennossa tai pompusta jalkaan. DeChambeau kävi pyytelemässä anteeksi, otti yhden wedgeistään käteensä ja teki birdien.

Päivän sykähdyttävimmät lyönnit DeChambeau tarjoili kentän viidennen ja 13:n väylän avauksissa. Vähälle huomiolle on jäänyt se, että DeChambeau ottaa pitkälle lyödessään rohkeasti linjoja, joihin muut lähes yhtä pitkälle lyövät harvoin uskaltavat tähdätä.

Kentän viidennellä hän oikaisi kulman yli. Avauksen mitta hyvään myötätuuleen oli 417 jaardia, eli 380 metriä. Matkaa jäi jäljelle par-viitosella 65 metriä. DeChambeau ei tuhlaillut, vaan painoi wedgellään matalana, hyvällä spinnillä toisen lyöntinsä alle metriin ja voitti reiän eaglella.

”Siinä tilanteessa minulla oli myötätuuleen hyvä syy ottaa linja suoraan viheriötä kohden”, DeChambeau kertoi medialle kierroksensa jälkeen

13:lla hän löi kaikista muista pelaajista poiketen draiverilla 356 metrin päähän viheriöbunkkeriin, josta joutui tyytymään kuitenkin pariin.
 

Etsi luettavaa