Hyppää sisältöön

Bryson Dechambeau: ”Lyöntijäljestä pitäisi saada vapautus”

Bryson DeChambeu hakee täyttä ymmärrystä golfista

Bryson DeChambeau otti kantaa sääntöuudistuksiin Dubaissa avauskierroksen jälkeisessä lehdistötilaisuudessaan. Yhtä sääntöä hän ei täysin ymmärrä.

Bryson DeChambeaun mielestä golfin sääntöuudistuksista löytyy ainakin yksi epäkohta. Kyse on piikin jäljen korjaamisesta viheriöllä. 

”Se ei ole mielestäni täysin järkeenkäyvä sääntö. Kun tämä sääntö tuli voimaan, olisi loogista, että myös lyöntijäljestä väylällä pitäisi saada vapautus. Se on ihan yhtälailla pelaajan aiheuttama jälki kentän lyhyeksi leikatulla alueella”, DeChambeau järkeilee. 

Samalla Bryson kertoo, että häntä ei todellakaan haittaa, että piikin jälkiä saa korjata viheriöillä. ”Hullu tiedemies” kokee sen auttavan ainakin omaa peliään. 

”Minulla ei ole mitään sitä vastaan. Saan upotettua enemmän putteja kun voin taputella epätasaisuuksia pois linjalta”, hän kertoo. 

TV-lähetyksessä DeChambeu kertoi myös, että hän on noin puolivälissä tavoitteeseensa. Tavoite on ymmärtää lajia täysin joku päivä. 

”Olen ymmärtänyt lajista ehkä 50-60 prosenttia. Matka on vielä pitkä. Haluan joku päivä ymmärtää täysin miksi joinain päivinä laji tuntuu vaikeammalta kuin toisina päivinä ja löytää luonnolliset syyt siihen ja miten ratkaista nämä tilanteet”, hän kertoi matkastaan kohti täyttä ymmärrystä. 

Dubain avauskierroksella hän pelasi tuloksen 66 (-6) jakaen toista sijaa avauspäivän jälkeen. 

Etsi luettavaa