Bryson DeChambeau loisti kentällä ja johdatti joukkueensa voittoon: ”Bryson on dynaamisin golfari tällä planeetalla ja loistava kapteeni”

Bryson DeChambeau loisti kentällä ja sytytti yleisön ja sai joukkuekavereiltaan suitsutusta läpi kauden kestäneestä otteestaan välittävänä kapteenina. KUVA: GETTY IMAGES

LIV Golfin kausi päättyi Miamissa joukkuekisan finaaliin ja Bryson DeChambeaun kipparoiman Crushersin voittoon. Kapteeni nousi viimeisellä yhdeksiköllä ratkaisijaksi tulikuumalla putterilla. Joukkueen muut jäsenet olivat Anirban Lahiri, Paul Casey ja Charles Howell III.

Joukkuekilpailujen suosio on huippupelaajien sekä harrastajien keskuudessa hyvässä nousussa ja pelimuotoja kehitellään jatkuvasti lisää.

LIV Golf julisti Greg Normanin suulla aloittaessaan toimintansa kaudella 2022 joukkuekisan olevan oleellinen osa heidän tapaansa viedä lajia eteenpäin.

Edellisvuoden tapaan Miamissa pelattu joukkuekisan finaali tarjosi katsojille runsaasti tasokasta golfia ja dramatiikkaa. Konsepti on tältä osin osoittanut toimivuutensa.

Sunnuntain finaaliin tiensä selvitti neljä neljän hengen joukkuetta Bryson DeChambeaun, Dustin Johnsonin, Bubba Watsonin ja Joaquin Niemannin kipparoimina.

Pelimuoto jossa joukkueen kaikkien neljän pelaajan lyönnit ratkaisevat lopullisen tuloksen on vaativa ja reilu.

Kierroksen toisella puoliskolla kisa voitosta käytiin DeChambeun ja Watsonin tiimin välillä.
Päivän tähti oli Anirban Lahiri (-7), kapteenit Joaquin Niemann (-6), DeChambeau (-5) ja Watson (-5) olivat myös onnistujia.

Edellisvuonna voittaneen joukkueen kapteeni Dustin Johnson (+3) oli puolestaan umpijäässä, joka pitkälti johti hänen kvartettinsa jäämiseen viimeiseksi.

DeChambeu nousi viimeisellä yhdeksiköllä tähdeksi viidellä birdiellä, joista kolme tuli varsin pitkien puttien upotuksella.

Päivän kliimaksi koettiin 16:lla, lyhyellä par-nelosella.

DeChambeaun avaus päätyi pelilinjasta huomattavasti vasemmalle, tasan sadan metrin päähän reiästä, suuren katsomon taakse. Sokkolyönti yleisön yli viheriölle jätti uponneelle birdieputille mittaa kuusi metriä.

Voittomarginaali Watsonin joukkueeseen oli lopulta kaksi lyöntiä.

Viikonlopun tapahtumassa palkintorahaa jaettiin 48 pelaajan kesken $ 50,000,000, josta voittaneen joukkueen osuus oli $ 14,000,000.

“Joukkuekisan voitto on mielestäni arvokkaampi kuin henkilökohtainen menestys”, verraten oletettavasti LIV Golfin kisoja keskenään. Kauden toisella puoliskolla DeChambeau voitti kaksi henkilökohtaista kisaa, ja teki kiertueen kierrostuloksen ennätykseksi 58 lyöntiä.

”Majorien voitot ovat upeita, joukkuekisoissa tiimin kanssa yhteisen tavoitteen saavuttaminen antaa fantastisen tunteen”, DeChambeau puntaroi.

Kilpailuja LIV Golf järjesti kauden aikanad 14, palkintopotti oli $ 405,000,000.

Phil Mickelsonin kausi oli LIV Golfin kisoissa sekä majoreissa menestykseltään varsin vaisu, mutta viimeinen lyönti Miamissa sunnuntaina sitäkin upeampi.