Hyppää sisältöön

Bryson DeChambeau liikuttui taas kyyneliin: ”Mr Palmer oli suuri idolini”

Bryson DeChambeaulle ykköstila PGA Tourilla oli jo uran kahdeksas

DeChambeau kukisti hurjassa thrillerissä jälleen kerran puttipeliinsä kaatuneen Lee Westwoodin

Tuuliset olosuhteet ja kovaksi sekä nopeiksi kuivuneet viheriöt tekivät sunnuntaina Bay Hillissa, Orlandossa pelatun  Arnold Palmer Invitationalin selviytymistaisteluksi. Vain kolme pelaajaa kiersi kentän alle parin.

Bryson DeChambeau (71,-1) oli yksi päivän parhaan tuloksen tehneistä.

Hän  lämmitti jälleen yleisöä kuudennen väylän jättidraivillaan yli veden (341m).  Ratkaisevan, yhden lyönnin eron DeChambeau teki pelikaveriinsa Lee Westwoodiin kuitenkin putteri kädessään. 

Westwood kaatui saappaat jalassa loistavan esityksen jälkeen. Tiiltä viheriölle hän oli yhteenlasketuissa tilastoissa paras ennen DeChambeauta. 

Viheriöllä 47-vuotias Westwood jäätyi missaten sisääntulon viidellä viimeisellä kaksi lyhyttä puttia. Neljännellä kierroksella

DeChambeaun voitto ratkesi vasta viimeisellä hänen upotettuaan 1,5 metrisen par-puttinsa.

”Tämä voitto on unelmieni täyttymys. Mr Palmer teki niin paljon hyvää elämänsä aikana. Hän tuli tavallisesta perheestä ja suhtautui avuliaasti kunnioittaen kaikkiin ihmisiin, joiden kanssa oli tekemisissä”, DeChambeau muistutti TV-haastattelussa heti voiton jälkeen.

Henkilökohtaisella tasolla Palmer on liikuttanut ja vaikuttanut DeChambeaun tekemisiin ja ajatuksiin enemmän kuin kukaan muu lajin legendoista. 

Hän tapasi Palmerin amatööriaikoinaan tultuaa valituksi USA:n Walker Cup -joukkueeseen,  ja sai tältä muistutuksen siitä, kuinka oleellista on huomioida kisojen ja tapahtumien yhteydessä fanit.

Kun DeChambeau loppukesästä 2016 voitti ensimmäisen kerran ammattilaisena Korn Ferry Tourilla,  kolahti postiluukusta pian kirje.

”Mr Palmer onnitteli voitosta ja muistutti jälleen roolista, joka huippugolfareilla on roolimalleina. Liikutun joka kerta kyyneliin, kun katson tuota kirjettä, jonka hän osoitti minulle kymmenen päivää ennen kuolemaansa.”

DeChambeaun ykköstilojen listaan Arnold Palmer Intvitational on komea lisäkruunu. Hän on juhlinut myös Jack Nicklauksen kisan (Memorial) ykköstilaa, sekä amatöörinä US Amateurin ja NCAA:n voittoja. 

Kirkkain kruunu on syyskuussa näytöstyyliin hallitsemansa US Openin ykköstila. 

Lee Westwoodille toinen sija oli pettymys, mutta jälleen uusi osoitus siitä, että  huhtikuun toisella puoliskolla 48-vuotta täyttävä Westy on golfinsa kansa uudessa keväässä pistettyään avovaimonsa motivoimana fysiikkaansa kuntoon.

Lee Westwood oli tiiltä viheriölle kisan paras pelaaja, joka lupaa hyvää kevään isoihin koitoksiin

Lee Westwood oli tiiltä viheriölle kisan paras pelaaja, joka lupaa hyvää kevään isoihin koitoksiin

GETTY IMAGES

USA:ssa hänellä on ”vain” kahden pienen kisan voitot, sekä tukku läheltä piti paikkoja majoreissa sekä merkittävissä isoissa PGA Tourin kisoissa.

Helppo veikkaus on, että lisää hyviä kisoja hänen kohdallaan on tulossa kauden 2021 aikana.

Entistä todennäköisempää on myös se, että Westwood on Ryder Cupin karsintojen loppusuoran auetessa vahva ehdokas joukkueeseen, jossa hän oli ensimmäisen kerran jo 1997.

Tulospalvelu,  Arnold Palmer Invitational

Etsi luettavaa