Hyppää sisältöön

Bryson DeChambeau kiipesi hotellin katolle: ”Lyön Brooks Koepkaa suoraan nenään”

Bryson DeChambeau (vas.) ja Brooks Koepka (oik.) pelaavat perjantaina vasta toista kertaa yhdessä – eikä kyseessä ole ystävyysottelu

PGA Tourin kiistapukarit ottavat mailat käsissään toisistaan mittaa perjantaina kello 23.00 Suomen aikaa.

PGA Tourilla ei viikonloppuna ole kilpailua, mutta katseet kohdistuvat Las Vegasissa järjestettävään The Matchiin, jossa pääosanesittäjinä ovat  Bryson DeChambeau sekä Brooks Koepka. He ottavat perjantaina yhteen  Wynn Golf Clubilla 12 reiän mittaisessa ottelussa.

Alkuperäinen Tiger Woodsin ja Phil Mickelsonin ottelu käytiin lähes tasan kolme vuotta sitten (23.11.2018), jolloin Mickelson voiton myötä nappasi matkaansa ainakin virallisen tarinan mukaan koko potin, yhdeksän miljoonaa dollaria.

Liikevaihtoa tapahtumasta kertyy tälläkin kerralla, vaikka palkkioita ei julkistettu. 
Koepka julkaisi välinesopimuksensa Srixonin kanssa alkuviikosta, DeChambeau ottaa haasteottelussa käyttöön Bridgestonen uusimman pallon. 

Henkeä ja sähköä on riitapukarien välille rakentunut PGA Tourilla lähtökohtaisesti Brooks Koepkan masinoimana. 

The Matchiin liittyvää markkinointia ja tunnelman nostattamista herrat tekevät toisistaan erillään, mutta yhteistyössä järjestäjien kanssa.

Bryson DeChambeau lähti mielellään lähes 200 metrin korkeuteen, hotellin kattoterassille asetetulle korokkeelle lyömään palloa kohden yli 500 jaardin päässä ollutta viheriötä.
”Miksi hän hymyilee, aion lyödä Brooksia suoraan nenään”, Dechambeau uhitteli ennen draivinäytöstään.

Koepka ei ole koskaan pitänyt DeChambeaausta – edessä vasta toinen yhteinen kierros

”Olen todennut sen uskoakseni jo kymmenenisen kertaa. En ole koskaan pitänyt hänestä. Ainoa kerta, jolloin olemme pelanneet yhdessä oli Augustassa, jolloin hän oli vielä amatööri. Emme tulleet toimeen keskenämme silloin, emmekä sen jälkeen”, Koepka muistutti maanantain mediatilaisuudessa.

Koepkaa kaivelee kertomansa mukaan myös Bryson DeChambeaun aloittama keskustelu Koepkan caddien Rick Elliottin kanssa.

”Ei ole häneltä asiallista viestiä caddieni kautta terveisiä minulle. Tulisi suoraan luokseni, eikä käytttäytyisi kuin pieni lapsi. Mielestäni hän on tästä ansainnut läksytykset”, Koepka perustelee omaa irvailevaa käytöstää bighitteriä kohtaan.

DeChambeau ei ole saanut kaipaamaansa anteeksipyyntöä

Bryson DeChambeau lataa toisesta nurkasta täyslaidallisen Koepkaa kohtaan.
”Minusta on kuvottavaa, kuinka hän on yrittänyt painaa minua alas kaikissa tilanteissa, joka kulmasta. Mistä syystä, sitä en tiedä. Hän saattaa olla kateellinen, toinen motiivi on nostaa omia pisteitä PGA Tourin PIP -ohjelmassa saadakseen sieltä osansa jaettavasta rahasta”, DeChambeau arvelee.

Ryder Cupissa kaksikko ei keskenään smalltalkia harrastanut. Joukkueen toivomuksesta heidät ikuistettiin kuviin ja TV-lähetyksiin halikuvaan.

”Se oli ehdottomasti tavallaan pakoitettu halaus välillämme. Olin yllättynyt, että hän (Brooks Koepka) lähti siihen mukaan.”

”Olen luonteeltani sellainen, että kykenen jättämään asiat taakseni kun asioista sovitaan. Niin kauan kuin en saa anteeksipyyntöä hänen sanomisistaan, mikään ei välillämme muutu”, luonnehti DeChambeau jännitettä kaksikon välillä.

Etsi luettavaa