Hyppää sisältöön

Bryson DeChambeau hurjassa iskussa Las Vegasissa: ”Tavoitteeni on lyödä palloa 400 jaardia ilmassa”

Bryson DeChambeau loisti kaikilla pelin osa-alueilla ja otti avauskierroksella isännän roolin.

US Openin voittaja rakentelee kolme tuumaa pidempää draiveria. Las Vegasissa hän pisti palloon vauhtia vanhalla ajurillaan pelaten pro-amissa tuloksen 59 ja kisan avauskieroksen tulokseen 62,-9.

Bryson De Chambeaun paluu kisakentille US Openin voiton jälkeen  oli jo kisaviikon käynnistyesssä TPC Summerlinin kentällä Las Vegasissa melkoinen show. Mestari siirrettiin rangella lyömään avauksiaan 40 metriä muita kauemmas, jotteivat draiverilla ilmaan lähetetyt pommit olisi kulkeutuneet harjoitusalueen yli.

DeChambeau on ollut US Openin jälkeen medioiden ristitulessa. Kommentit ovat koskeneet pääsääntöisesti tulevia tavoitteita, erityisesti US Mastersia.

Mielenkiintoisin irroitettu lause on Golf Monthlylle antamassaan haastattelussa tavoite lyödä palloa 400 jaardia (364 metriä) ilmassa.

Jo aiemmien mestari oli kertonut ajavansa sisään 48 tuumaista draiveria.

Las Vegasissa meneillään olevan kisan alla DeChambeau uskoi ja toivoi, että saisi rakennettua toimivan lapa+varsi-yhdistelmään valmiiksi marraskuun puolivälissä pelattavaan Mastersiin.

Shriners Hospitals for Children Openissa  DeChambeaulla on loistava sarja mestyksiä. 2017 hän oli seitsemäs, 2018 voittaja, edellisvuonna neljäs.

Teksasissa asuva DeChambeau julisti lähes tasan vuosi sitten pidetyn kisan jälkeen, että hän aloittaa projektin, jonka tavoitteena on paitsi ennaltaehkäistä selkävammojen syntymistä, myös pidentää lyöntejä hankkimalla lihasmassan kautta lisää vauhtia mailanpäähän.

Painoa onkin tullut lisää lähes 20 kiloa, lyöntien mitoissa DeChambeau on noussut kärkeen tavalla, jollaista ei golfin historiassa aiemmin ole koettu.

Pisin maila toiseen lyöntiin par-viitosilla rautaseiska

TPC Summerlin on PGA Tourin helpoimpia kenttiä ja tulostaso oli torstain kierroksella odotetusti hurja. DeChambeau pelaa kaksi ensimmäistä kierrostaan US Openin kilpakumppaninsa Matthew Wolffin ja toisen bighitterin, Cameron Champin kanssa.

Vauhtiin päästyään DeChambeau jätti pelikaverit taakseen tulostaululla, vaikka draivien mitassa Wolff ja Champ jättivät joillakin väylillä DeChambeaun myös taakseen.

US Openin ykkönen aloitti kolmannelta väylältään kahden reiän jakson, jonka aikana hän teki seitsemän birdietä.  Lopussa vauhti hiipui, birdejä ja pareja syntyi molempia yhteensä yhdeksän. Tuloslistalla eroa on vain lyönti kakkotilaa jakaviin viiteen pelaajaan.

Kuvaavaa pitkälyöntisten pelille Las Vegasissa on loppuviikostakin se, että kolme par-viitosta ja pari par-nelosta ovat väyliä, joilla pääsee vaivatta puttaamaan eaglea. Par-viiitosilla DeChambeaun pisin käyttämä maila toiseen lyöntiin oli  rautaseiska.

Hän löi päivän pisimmän avauksen, 328 metriä, ja loisti kaikilla peli osa-alueilla, joka oli menestysresepti myös US Openissa. 

DeChambeau missasi torstaina kaikki viisi eagle-puttiaan. Keskiviikon pro-amissa hän oli asteen terävämpi saaden tuloksekseeen 59, 12 alle.

Hurjista tuloksista huolimatta kilpailu on vielä täysin avoin, voittajakandidaatteja on DeChambeaun lisäksi  hyvinkin 20-30. 

PGA Tour, tuloslista Shriners Hospitals for Children Open

Etsi luettavaa