Hyppää sisältöön

Bryson DeChambeau: ”Henkinen vahvuus ratkaisee Kiawah Islandilla”

Bryson DeChambeau johti edellisvuoden  PGA Championshipia ollen lopullisella tuloslistalla neljäs

DeChambeau toivoo pystyvänsä vapauttaamaan pedon irti kentällä, hallitsemaan tuulet ja saavuttamaan uransa toisen majorin.

Kolmen viimeksi pelatun majorin voittajat Collin Morikawa, Hideki Matsuyama ja Bryson DeChambeau pelaavat Kiawah Islandin Ocean Coursella PGA Championshipin perinteiden mukaisesti samassa ryhmässä.

DeChambeau on PGA:n tilastoissa paras pelaajaa tiiauspaikoilla, Morikawa ykkönen lähestymisissä. Varmaa on, että TV-kamerat zoomataan tätä ryhmää kohden ja analyysejä draivien pituuksista ja lähestymisten tarkkuudesta tehdään ympäri maailman.

DeChambeau ei jarruttele avauksissaan

Väylät ovat leveitä ja draiverilla pullisteluun annetaan mahdollisuuksia majorien historien pisimmällä kentällä. DeChambeau on paitsi kokonaisuutena ( mitta ja tarkkuus) paras avauksissaan, myös huomiota herättävän ”mittava” silloin, kun hän haluaa saada avauksestaan etua muihin pelaajiin.

Kun kilpailun mediatilaisuudessa kysyttiin, millaisella taktiikalla US Openin voittaja lähtee menestystä hakemaan, oli vastaus lupauksia antava. Hän ei aio jarrutella tiiauspaikoilla.

”Toivottavasti saan kentällä pedon irti itsestäni. Pituudesta on hurjasti etua, kun saan siitä pysyvän edun, pystyn keskittymään enemmän lähestymisiini, wedgeihin sekä puttipeliin.”

Tuuli tuo epävarmuustekijöitä

Kiawah Islandin tuuliolosuhteet toukokuussa ovat kaikille osallistujille uutta etenkin kilpailutilanteessa. Vuoden 2012 kisa pelattiin elokuussa, jolloin tuulet ovat kevättä lepppoisampia.

”Ocean Course muuttuu tuulen yltyessä hyvin ainutlaatuiseksi kentäksi. Se on yksi kovimmista, millä olen ikinä pelannut.”

Kauden 2020-2021 aikana saavuttamistaan kahdesta voitosta ( US Open, Arnold Palmer Invitational) huolimatta DeChambeaun peli on ailahdellut erityisen paljon kilpailujen sisällä nimenomaan lähestymisten osalta. Strokes Gained -tilastossa hänen sijoituksensa menee voimakasta sahalaitaa, johon Kiawah Islandilla ei ole varaa.

“Kaikki kisaan osallistuvat ovat loistavia golfaajia, tiedämme kuinka mailaa svingataan ja palloa lyödään.”

”Henkinen vahvuus ja rohkeus nousevat kilpailutilanteessa ratkaiseviksi. Jostain syystä minä menestyn erittäin hyvin tämän tyyppisissä tilanteissa. Kovat haasteet tuovat parhaat puoleni esiin”, DeChambeau määritteli keskiviikkona.

Collin Morikawa, Hideki Matsuyama ja Bryson DeChambeau lähtevät torstain kierrokselleen kello 15.44 Suomen aikaa.

Elisa Viihde Viaplay ja V Sport Golf lähettävät kisan kaikki neljä päivää suorina lähetyksinä.
Selostuksesta vastaavat Antti Vaalas ja Timo Karvinen.

Torstain lähetysaika on 20.00-02.30

Kisan suosikkiryhmiin keskittyvä englanninkielinen ”Feautured Groups” lähetys käynnistyy klo 15.15

Tulospalvelu

   

Etsi luettavaa