Hyppää sisältöön

Brooks Koepkalla on peruste ykköstilalleen listoilla: ”Rory McIlroy ei ole voittanut majoria viiteen vuoteen”

Brooks Koepka on väläytellyt osaamistaan

Maailmanlistan ykkönen puolustaa voittoaan Koreassa torstaina käynnistyvässä PGA Tourin kisassa, eikä mestari ottanut taka-askelia kisan alla pidetyssä lehdistötilaisuudessa.

Brooks Koepka on medialle, mutta myös PGA Tourille painonsa arvoinen kultaa. Mediatilaisuuksissa hän ottaa vastauksissaan suodattimen pois ja puhuu kuten ajattelee. Kuuma keskustelunaihe (ainakin median mielestä) on se, oliko Rory McIlroyn valinta vuoden pelaajaksi PGA Tourilla oikeutettu,  ja onko maailmanlistan ykkösen ja kakkosen kesken meneillään taisto siitä, kumpi on maailman paras.

”Minä olen ollut huipulla viisi kautta. Sinä aikana kun olen PGA Touria pelannut, (2015-) Rory ei ole voittanut yhtään majoria. En näe mitään syytä puhua meneillän olevasta kilpatilanteesta”, neljä majoria kausien 2017-2019 aikana kuitannut Koepka kuittasi aiheeseen liittyneen kysymyksen.

Koepka osallistuu useiden muiden tähtien tavoin The CJ Cup @ Nine Bridges -kisaan jonka voitti 2017 Justin Thomas, seuraavana vuonna Brooks Koepka.

Rory McIlroy, jolle Koepka hävisi viimeisenä päivänä Tour Championshipin (4.) pelattuaan täman kanssa samassa parissa, ei ole mukana. 

Tämän jälkeen Koepka on osallistunut vain Las Vegasissa pidettyyn PGA Tourin normikilpailuun, jossa hän karsiutui kahden kierroksen jälkeen.

Justin Thomas on ykkössuosikki ohi Koepkan, joiden jäkeen menestystä povataan eniten Hideki Matsuyamalle, ilman voittoja reilusti yli 1,5 vuotta pelanneelle Tommy Fleetwoodille sekä Norjan nousukkaalle, Viktor Hovlandille.

Kilpailu käynnistyy Suomen aikaa jo aamuyöllä torstaina.

Tulosseurannan löydät täältä.

Etsi luettavaa