Hyppää sisältöön

Brooks Koepka yllättävästä siirtymisestään LIV Golfiin: ”Muutin mieleni, tarvitsen enemmän taukoja kisoista päästäkseni kuntoon”

Brooks Koepkan (oik.) kilpailuohjelmassa on kuluvan vuoden aikana vielä seitsemän LIV Golfin kisaa sekä The Open. Kuvassa vasemmalla caddie Ricky Elliott, sekä Kevin Na. KUVA: GETTY IMAGES

Brooks Koepka, Bryson DeChambeau, Patrick Reed ja Matthew Wolff ovat nimekkäimmät yhdeksästä uudesta LIV Golfin pelaajasta, jotka debytoivat kiertueen torstaista lauantaihin pelattavassa kilpailussa Portlandissa.

Monilla LIV Golfin kanssa sopimuksen tehneillä pelaajilla julkisuuteen annettu käsitys heidän sitoutuneisuudestaan PGA Touriin tai DP World Touriin on muuttunut hyvin nopeasti.

Brooks Koepka vakuutteeli US Openiin kesäkuun puolivälissä valmistautuessaan, että hän ei ole miettinytkään kiertueen vaihtoa.

Kaksi viikkoa myöhemmin tiistaina Koepka istui LIV Golfin kisan mediatilaisuudessa yhdessä Patrick Reedin ja Pat Perezin kanssa.

”Te ette ehkä usko minua, mutta LIV Golfin kanssa meillä ei ollut neuvotteluja ennen US Openin päättymistä.”

”Mielipiteeni muuttui. Siihen vaikutti paljon se, että keskustelin LIV:n Lontoon kisassa mukana olleiden pelaajien kanssa”, Koepka kertoi.

Käsityksiään kiertueesta ja kisasta Koepkalle jakoivat ainakin hänen veljensä Chase Koepka, Phil MIckelson ja Dustin Johnson.

Johnson yksinkertaisti tulevaisuuden mielihalujaan Lontoon kisan alla pelaamisen määrään liittyen yksinkertaisesti.

”Haluan pelata vähemmän kisoja, en enemmän.”

Koepka on samoilla linjoilla.

”Viimeiset kaksi vuotta eivät ole olleet helppoja. Polveni ovat olleet huonossa kunnossa. Leikkaukset, kuntoutumiset ja vaivoihin liittyvät kivut.”

”Kaikki tämä yhdessä ovat saaneet minut ymmärtämään, että tarvitsen kilpailujen välissä taukoja ja aikaa olla kotona, jotta pääsen 100 % kuntoon”, vastikään avioitunut Koepka jatkoi.

Veljekset samassa joukkueessa

LIV Golfin tapahtumissa pelataan myös joukkuekilpailu. Kolme parasta tiimiä palkitaan. Voittajat saavat pelaajaa kohden 750 000 taalan korvauksen.

Brooks Koepka on yksi 12:sta kapteenista.

Hän valitsi joukkueeseensa veljensä Chase Koepkan, Englannin konkarin Richard Blandin, sekä Espanjan Adri Arnausin.

Kuluvan kalenterivuoden aikana Koepka on jo pelannut 11 kertaa, ollen kahdesti kymmenen joukossa.

Majoreissa ote on ollut kateisssa. Nelinkertainen major-voittaja on ollut kahdesti 55:s ja karsiutunut kerran.

Portlandin kilpailun jälkeen hän suuntaa Skotlaniin The Openiin. Loppukesällä ja syksystä ohjelmasssa on vielä kuusi muuta LIV Golfin kisaa.

Koepkan kisojen määrä tämän vuoden aikaa on 19.

LIV Golf on ilmoittanut, että sen suunitelmissa on rakentaa vuoteen 2024 mennessä kisakalenteri, jossa on 14 kolmen päivän tapahtumaa.

Pumpkin Ridge Golf Clubin kentällä kisa käynnistyy paikallista aikaa klo 13.15 yhteislähdöllä (Suomessa 23.15)

Kilpailua voi seurata suorana LIV Golfin verkkosivun kautta, vaihtoehtoisesti LIV Golfin YouTube -kanavalta, tai Facebookista.

P

LIV Golf

LIV GOLF, joukkueet Portland

Etsi luettavaa