Hyppää sisältöön

Brooks Koepka tekee nousua – saako Louis Oosthuizen apinan selästään The Openissa?

Brooks Koepka tekee pohjatuloksen kärkimiesten rikottavaksi The Openissa

Brooks Koepka (-5)/15) on yksi Royal St George´s Golf Clubin nousijoista The Openin päätöspäivänä. Kärkikolmikon muodostavat kuitenkin kierroksensa alkuvaiheilla Oosthuizen, Morikawa sekä Spieth.

Kolmantena päivänä otteensa kärkeen menettänyt Brooks Koepka (69-66-72-) jatkaa mainioita esityksiään Euroopan ainoassa majorissa. Kun hän oli pelannut neljättä kierrostaan 15 reikää, päivän tulos oli -5 ja yhteistulos -8.

Sijaluku on neljäs ja eroa kisaa johtavaaan Louis Oosthuzeniin neljä lyöntiä. Voittoon Koepkan mahdollisuudet ovat lähes teoreettiset.
Uran neljäs top-10 sijoitus The Openissa olisi sekin merkki mestarin tuloskunnon terävöitymisestä loppukesän ja syksyn suuriin taistoihin.

Koepkan edellä tässä vaiheessa olivat lauantain jäljiltä muuttumattomassa järjestyksessä Louis Oosthuizen (-12), Collin Morikawa(-11), sekä Jordan Spieth (-9).

Oosthuizen voitti toistaiseksi ainoan majorinsta, The Openin, 2010 St Andrewsissa. Sen jälkeen hän on kuudesti ollut majorissa toinen. Näistä viimeiset ovat kuluvan vuoden PGA Championship sekä US Open.

Majorin on onnistunut lajin historian aikana onnistunut voittamaan 84 eri pelaajaa. Tämä määrä tuskin kasvaa sunnuntaina, sillä kärkinelikön takana jo major-kisan kannua kantaneita ovat Shane Lowry (-7), Dustin Johnson (-6), sekä Jon Rahm (-6).
Samassa tuloksessa on myös muutama ensimäistä majoriaan tavoitteleva pelaaja.

Elisa Viihde Viaplay sekä Viasat Golf näyttävät kisan suorana kello 11.30-21.30. Selostuksesta vastaa Antti Vaalas, kommentoinnista Karri Kakko

Tulospalvelu

Etsi luettavaa