Hyppää sisältöön

Brooks Koepka sparraa veljeään ja valmistautuu Ryder Cupiin: ”Puskemme toisiamme eteenpäin”

Chase Koepka (vas.) on ennen meneillään olevaa kisaa LIV Golfin pistelistalla 48:s, isoveli Brooks Koepka neljäntenä. KUVA: GETTY IMAGES

Viisinkertainen major-voittaja suuntaa sunnuntaina päättyvän Chicagon kisan jälkeen Roomaan pelaamaan uransa neljättä Ryder Cupia. Harjoituskumppanina viimeisten viikkojen aikana on ollut työpaikastaan LIV Golfissa taisteleva veli Chase Koepka.

Brooks Koepka liitttyi alkukesästä 2022 LIV Golfiin, ja on siitä lähtien pelannut henkilökohtaisen kisan ohella käytävissä joukkuekisoissa samassa Smash GC:n jäsenenä ja kapteenina kuin pikkuveljensä Chase Koepka.

Kiertueen kuluvalle tulleiden uudistusten mukaisesti kolme heikointa pistelistalta menettää paikkansa kauden päätteeksi. Mikäli tämä toteutuu, paluu kiertueelle vaatisi nuoremmalta Koepkalta menestystä loppuvuodesta Saudi-Arabiassa käytävissä karsintakisoissa.

Chase Koepka on listan 48:s.

Meneillään olevan Chicagon kisan lisäksi hän voi nostaa itsensä rajan oikealle puolelle (top-45) vielä seuraavassa, Jeddahissa pelattavassa kisassa

Chase Koepkan meriitit ennen LIV Golfin käynnistymistä olivat hyvin ohuita pääkiertueilla. Suurimman osan ammattilaiskisoistaan hän oli pelannut alemmilla tasoilla.

”LIV Golf yhdisti meidät. Aiemmin aikataulumme eivät osuneet yhteen. On ollut tosi hienoa viettää aikaa yhdessä. Suhteemme on lähentynyt”, Chase kiittelee LIV Golfin sivujen artikkelissa.

Valmistautumisen Rich Harvest Farmsin kentällä pelattavaan kisaan Koepkat ovat tehneet pitkälti yhdessä.

”Muistutin Chasea siitä, että minulla on runsaasti kokemusta tilanteesta, jossa pelit eivät kulje toivotusti. Olen ylpeä hänen tavastaan tarttua haasteeseen, sitoutua harjoitteluun ja työntekoon. Kun tekee riittävästi töitä, palaset osuvat kohdilleen”, Brooks Koepka painottaa.

Chase Koepka on juuttunut LIV Golfin kisoissa pohjakerroksiin.

”Olen käynyt todella syvällä. Minulla oli jipsin oloinen tunne chipeissäni. Se ei ollut hauskaa.”

”Mutta minulla on vielä kaikki mahdollisuudet omissa käsissäni pelaamalla riittävän hyvin”, Chase Koepka tietää.

Koepkat ovat painaneet yhdessä pitkiä harjoituspäiviä, jotka käynnistyvät jo kello kuusi kuntosalilla. Treenaaminen on päättynyt aikaisintaan iltakahdeksalta.

”Hän (Brooks) tukee minua kannustamalla kaikissa mahdollisissa tilanteissa. Tämä toimii molempiin suuntaan. Kun kisoissa katsomme tulostaululle, automaattisesti etsimme sieltä ensimmäisenä toistemme nimiä.”

”Veljeytemme tekee tästä yhteistyöstä osaltamme ainutlaatuisen. Puskemme toisiamme eteenpäin”, Chase Koepka kiteyttää

Ryder Cup on iso haaste Brooks Koepkalle

Brooks Koepka kohahdutti golfmaailmaa sijoittumalla huhtikuussa The Mastersissa toiseksi, ja voittamalla kuukautta myöhemmin viidennen majorinsa PGA Championshipissa. U.S. Openissa (17.) sekä The Openissa (64.) pelasi täydet neljä kierrosta.

Loukkaantumisista pitkään kärsineellä Koepkalla on nyt aktiivipelaajista eniten major-voittoja tilillään. Hänen painoarvonsa lajin ykkösketjun miehenä nousi huhti-toukokuussa aivan uudelle tasolle.

Kun sotaisa tilanne PGA Tourin ja LIV Golfin välillä kääntyi kesällä sopuisampiin asetelmiin, ei Koepkan nimeämiselle Ryder Cupiin ollut enää mitään esteitä.

Roomassa hän pelaa ottelussa Eurooppaa vastaan jo neljättä kertaa. Kaksi kolmesta aiemmasta on päättynyt USA:n voittoon. Henkilökohtaisissa peleissäkin ( 6 voittoa, 5 tappiota, yksi tasapeli) saldo on positiivisen puolella.

Perheen esikoispoika Crew syntyi reilut kesällä, ja tämä on luonnollisesti nipistänyt osansa harjoitteluun ja lepoon käytetystä ajasta.

Koepka voitti keväällä kauden kolmannen kisan, mutta peli ei ole kantanut menestykseen myöskään LIV Golfin omissa kisoissa viimeisten kuukausien aikana.

USA:n joukkue ei ole voittanut Euroopassa pelattua Ryder Cupia sitten vuoden 1993, joten suosikkina taistoon Zach Johnsonin kipparoimana lähtevä tusina on USA:ssa syksyllä 2021 saavuttamansa murskavoiton voimaannuttama ja nälkäinen.

Chigacossa pelattavassa 54-reikäisessä kisassa Brooks Koepka (-3) ennen avauspäivän jälkeen kahden lyönnin päässä kärjestä sijaluvulla 16:s.

Chase Koepkan (+3) sijaluku on jaettu 45:s. Hänen takanaan listalla on vain Phil Mickelson (+4).

Kilpailun kärkiviisikko on tuloksessa -5. Kvintetin nimekkäin pelaaja on Sergio Garcia.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa