Hyppää sisältöön

Brooks Koepka pysyy otsikoissa: ”Blondes have more fun”

Brooks Koepka sai vapaan viikonlopun hävittyään kärkimiehille 13 lyöntiä kahden ensimmäisen päivän aikana. KUVA: GETTY IMAGES

Neljä majoria voittanut Koepka on ollut peliensä kanssa pitkään solmussa, hiustensa värin muuttanut taiteilija pitää sosiaalisessa mediassa itsensä kuitenkin aktiivisesti esillä.

Brooks Koepka teki näyttävän paluun golfhuipulle loukkaantumistensa jälkeen alkuvuodesta 2021. Ykköstila Phoenixissa helmikuussa toi itseluottamusta ja huomiota majorien erikoismieheen, joka haki nälkäisesti seuraavaa menestystä ja ykköstilaa aina Open Championshipiin asti.

Kymmenen kisan jaksoon sijoittui peräti kuudesti kymmenen joukkoon. PGA Championshipissa (2.), US Openissa (4.) ja The Openissa (5.) mahdollisuuksia oli uran viidenteen major-voittoonkin.

Se jäi saavuttamatta, elokuusta eteenpäin Koepka on ollut kymmenessä seuraavassa PGA Tourin virallisesssa kisassa kuin varjo alkuvuoteen nähden. Ei ensimmäistäkään sijoitusta kymmenen joukkoon. Torstaina hän karsiutui San Diegossa.

Brooks Koepka ei ole jäänyt nurkkaruusuksi, vaan on pitänyt itsensä esillä sosiaalisessa mediassa. Motivaatiota ja sytykettä antaa luonnollisesti myös tuore välinesopimus Srixonin kanssa.

Lohtua toi myös voitto Bryson DeChambeausta The Matchissa.

Ennen Farmers Insurance Openin käynnistymistä Koepka ihastutti ja herätti huomiota twiitillään, jossa parturin käsittelyssä hiusten väri muuttuu tummasta valkoiseksi.

”Blondes have more fun”, oli twiitin saateteksti. Eikä Brooks Koepkan tarvinnut erikseen kysyä kansalta sitä, mitä hänen outlookinsa muutoksesta oltiin mieltä.

Koepka ei ole koskaan sortunut vaatimattomuuteen ja hänen itsevarmuutensa etenkin majoreissa menestymiseen on horjumaton. Syksyllä hän ei halunnut nimetä mitään huippujaksoistaan uransa parhaaksi, vaan käänsi katseet tulevaisuuteen.

”Oma huippuni on vielä edessä”, hän valisti kysymyksen esittänyttä toimittajaa mediatilaisuudessa.

The Openin jälkeen Brooks Koepka on pudonnut maailmanlistan seitsemänneltä sijalta 17:nneksi.

Yhdenkin majorin voittaminen alkavalla kaudella olisi etukäteisarvioissa Koepkalle erinomainen saavutus jatkuvasti tiukemmaksi menevässä taistelussa golfkukkulan kuninkuudesta.

Etsi luettavaa