Hyppää sisältöön

Brooks Koepka onnistui välineiden vaihdossaan: ”Uusiin rautoihin siirtyminen oli helpoin muutos ikinä”

Brooks Koepka (-5) siirtyi aamupäiväkierroksensa viimeisellä reiällä birdiellään Phoenix Openin kärkeen. KUVA:GETTY IMAGES

Srixonin rautojen käyttäjäksi sopimuksettomana pelaajana siirtynyt nelinkertainen major-voittaja on erittäin tyytyväinen myös sopimuksen tekemisen jälkeen bägiinsä pistämiinsä työvälineisiin.

Brooks Koepka puolustaa Phoenixissa edellisvuotista voittoaan. Torstaina käynnistynyt kisa TPC Scottsdalen kentällä käynnistyi erinomaisesti.

Kierrostulos 66 (-5) nosti hänet kilpailun kärkeen aamupäiväryhmien urakan oltua loppuvaiheillaan.

Strokes Gained -tilastossa Koepka oli tasaisesti plussalla kaikilla neljällä osa-alueella.

Ennen kilpailun alkua keskiviikkona Koepka ”joutui” mediatilaisuudessa käymään läpi välinemuutostensa seurauksia.

”Rautasetin vaihto oli oletettavasti urani helpoin ja selkein. En tiennyt, enkä ollut kuullut mitään Srixonin ZX7 mallin lavan pohjan V-muodosta”

”Minulla on tapana tulla palloon usein jyrkässä kulmassa. Tällöin maila takertuu helposti nurmeen ja kääntyy herkästi vasemmalle”

”Näillä raudoilla tätä ei ole tapahtunut kertaakaan. Otin ne välittömästi käyttööni”, Brooks muistutti kuulijoitaan keskiviikkona.

Marraskuun lopulla, juuri ennen The Matchia Bryson DeChambeauta vastaan Koepka julkaisi yhdessa Srixon-Clevelandin kanssa sopimuksensa.

Wedget ovat Cleveland RTX ZipCore Tour Rack Raw – sarjaa.

”Pelasin junioriana Clevelandin wedgeillä. Niissä oleellisin haaste on lavan pohjan muodon viimeistely. Etenkin lob-wedgessa tämä on tehtävä, joka vaatii yleensä muutamia yrityksiä. Sen jälkeen pelaaja itse mukautuu omiin tuttuihin specseihinsä.”

TaylorMaden draivereista Srixon ZX7 -malliin vaihtamisessa Koepka pysyttäytyi tutussa Mitsubishi Diamana D-Limited 70 TX varressa. Lavassa on nostokulmaa 10,75 astetta.

Pallon kokeilu ja sisäänajo kesti useita kuukausia

Titleistin pallolla kaikki neljä majoriaa voittanut Koepka vaihtoi marraskuussa Srixon Z-Star prototyyppiin.

Tätä ennen hän oli jo kuukausien ajan tehnyt koeajoja Srixonin palloja aiemmin käyttämäänsä verraten.

Srixon Z-Star on yllättänyt minut hullulla tavalla. Tuuli ei vaikuta sen lentokaareen yhtä paljon kuin muiden pallojen kohdalla käy. Se on mielettömin kokemus, jossa minulla on edelleen hieman oppimista.

”Pallo lentää normaalia korkeammassa kaaressa. Rautaseiskalla se käy lakipisteessä 1,5 metriä korkeammalla. Siitä huolimatta siinä on sama määrä spinniä kuin matalammalla lentävissä palloissa.”

”MInua tämä ominaisuus tulee auttamaan. Täällä Phoenixissa viheriöt ovat omalla tyylillään kovia. Saan lisäspinnistä hyötyä”

”Tämä spinniin liittyvä muutos ominaisuudessa on ollut erittäin helppo, ja olen siitä todella, todella iloinen.”

Brooks Koepka on ollut virallisesti Srixonin mies noin 2,5 kuukautta. Pallon ominaisuuksiin perehtyminen ja niiden sisäänajo omaan peliin on kestänyt jo ennen tätä kuukausia.

”Olemme tehneet pallon kanssa tutustumistyötä 6–8 kuukautta”, Koepka kertoi medialle.

Tulospalvelu Phoenix Open

Lähde: PGA Tour

Etsi luettavaa