Hyppää sisältöön

Brooks Koepka käänsi takkia – solmi sopimuksen välinevalmistajan kanssa, mutta yhtä mailaa hän ei vaihda

Brooks Koepka on pelannut tämän vuoden Srixonin raudoilla

Brooks Koepkalla ei ole ollut välinesopimusta sen jälkeen, kun Nike päätti lopettaa golfmailojen valmistamisen. Tilanne muuttui eilen.

Nelinkertainen major-voittaja Brooks Koepka liihotteli pitkään vapaana kuin taivaan lintu – ainakin mitä tulee ammattilaisgolfarin työkaluihin eli välineisiin. Hän myös nautti tilanteesta pystyessään valitsemaan mailat oman mielensä mukaan.

Nyt tilanne on toinen. Koepka, joka kohtaa tulevana perjantaina Bryson DeChambeaun The Match -ottelussa, julkisti eilen solmineensa sopimuksen Srixon Clevelandin kanssa.

Koepkan uusi setti koostuu Srixonin draiverista ja raudoista (4–PW), jotka hän itse asiassa otti käyttöön jo tammikuussa, sekä Clevelandin wedgeistä (52, 56 ja 60 astetta). Uuden diilin myötä Titleist ProV1x -pallo vaihtuu Srixonin Z-Star Prototype -palloon.

Näiden lisäksi häneltä löytyy TaylorMaden M2 Tour HL -puukolmonen, joka lanseerattiin jo neljä vuotta sitten. Putteri on Titleistin alabrändin Scotty Cameronin mallistosta. Mielenkiintoisin maila on kuitenkin hänen rautakolmosensa: Nike Vapor Pro. Kyseinen malli tuotiin markkinoille vuodeksi 2015, ja se on ollut hänelle todellinen onnenkalu, jolla hän on voittanut kaikki neljä majoriaan.

Koepka on kokeillut luottomailansa tilalla toistakin vaihtoehtoa. Viime vuonna hän yritti korvata Vaporin TaylorMaden drivingin ironilla, mutta tämä jäi vain kokeiluksi.

Kesällä 2016 Nike lopetti kokonaan välineiden valmistuksensa, minkä jälkeen Koepka ei solminut välinediiliä.

”Olen ollut vapaa agentti välineiden suhteen viimeiset vuodet, joten on ollut hauskaa päästä päivittäiseen yhteistyöhön välinevalmistajan kanssa ja olla mukana vaikuttamassa välineiden kehitykseen”, Koepka kertoi tiedotteessa.


  • Mainos: Black Week on käynnissä 29.11. saakka Golf Skyn liikkeissä ja verkkokaupassa – yli 3 500 tuotetta alennettuun hintaan

Ensimmäistä kertaa Koepka pelaa uusilla välineillä tällä viikolla Las Vegasissa. 

Muita tunnettuja Srixonin ja Clevelandin yhteistyöpelaajia ovat Shane Lowry, Graeme McDowell ja Hideki Matsuyama, kaikki major-voittajia.

Brooks Koepkan välineet

Draiveri

Srixon ZX5 (9,5 astetta)
Varsi: Mitsubishi Diamana D+ 70 TX

Puukolmonen

TaylorMade M2 Tour HL (16,5 astetta)
Varsi: Mitsubishi Diamana D+ 80 TX

Raudat

Nike Vapor Pro (3), Srixon ZX7 (4-PW)
Varret: Fujikura Pro Tour Spec 95 X (3), True Temper Dynamic Gold Tour Issue X100 (4-PW)

Wedget

Cleveland RTX ZipCore – Tour Rack Raw (52, 56, 60 astetta)
Varret: True Temper Dynamic Gold Tour Issue S400

Putteri

Scotty Cameron T10 Select Newport 2 Prototype

Pallo

Srixon Z-Star Prototype

Etsi luettavaa