Hyppää sisältöön

Brooks Koepka on mukana Ryder Cupissa: ”Olen kunnossa ja valmis pelaamaan”

Brooks Koepk ja hänen pohjois-irlantilainen caddiensä Ricky Elliott matkaavat seuraavan viikon ajaksi Whistling Straitsiin

Koepka on kahdessa aiemmassa ottelusarjassa pelannut yhteensä kahdeksan peliä, joista on voittanut neljä, hävinnyt kolme ja pelannut kerran tasan.

Brooks Koepka jättäytyi kesken kierroksen  pois Tour Championshipin kolmantena päivänä  syyskuun neljäntenä päivänä loukattuaan ranteensa mailan lavan pysähdytttyä puun juureen. Epävarmuus nelinkertaisen major-voittajan pelaamisesta  tai poisjäämisestä väistyi keskiviikkona Koepkan ilmoitettua olevansa pelikuntoinen. Joutuessaan keskeyttämään hän ei kyennyt ottamaan mailastaan grippiä.
Kisapaikalla tehdyissä tutkimuksissa selvisi kuitenkin pian, että luita ei kädessä ollut rikki tai murtuneina

”Tulen olemaan siellä. Olen pelikunnossa. Voin hyvin ja jatkan ranteen kuntouttamista pelatakseni Ryder Cupissa”, hän  kertoi Golfweeklyn sivuilla keskiviikkona. Keskustelut hänen korvaajastaan syyskuun 24. käynnistyvässä kisassa voidaan ainakin tässä vaiheessa keskeyttää.

Kahden Ryder Cupin (2016, 2018 lisäksi) hän on ammattilaisena pelannut 2017 Presidents Cupissa. Syksyllä 2019 Koepka jäi pois Presidents Cupista polvivamman vuoksi. 2018 hän ei päässyt Mastersiin rannevamman takia, mutta onnistui kahta kuukautta myöhemmin puolustamaan menestyksekkäästi US Openin ykköstilaansa.

Kuka Brooks Koepkalle pariksi?

Brooks Koepka voitti 2016 kaksinpelisssä Danny Willettin murskaavasti 5/4. Kaksi vuotta myöhemin hän jakoi pisteen Paul Caseyn kanssa.

2016 Brand Snedekerista löytyi Koepkalle molempina päivinä nelipalloon voittoisa pari. Dustin Johnsonin kanssa tui tappio nelinpelissä.
2018 hän voitti yhden ja hävisi toisen nelinpelinsä Tony Finau parinaan. Ainoan nelipallo-ottelunsa Dustin Johnsonin kansa Koepka hävisi.

Kolmen eri parin kanssa kuusi peliä, kolme voittoa, kolme tappiota. Aiemmista pareista mukana Whistling Straitsissa ovat Dustin Johnson ja Tony Finau.

Toipumisvaiheessa oleva ranne saattaa aiheuttaa sen, että Brooks Koepka pelaa perjantaina ja lauantaina yhdeensä kaksi ottelua, aiemmmmasta kolmesta ottelusta poiketen.

Ryder Cup

Etsi luettavaa