Hyppää sisältöön

Brooks Koepka mestaroi lähestymisiä Ocean Coursella: ”Rakastan vaikeita kenttiä”

Brooks Koepka onnistui avaustensa jälkeen taiteilemaan vaikeistakin paikoista

Ocean Coursella lähestymiset ja osaaminen viheriöiden ympäristössä ovat arvossaan. Brooks Koepka voitti näissä tilastoissa muita pelaajia torstaina keskimäärin 5,2 lyöntiä.

Kiawah Islandin Ocean Coursea on hehkutettu kaikkien  aikojen pisimpänä major-kisojen kenttänä, joka antaa pitkälyöntisille melkoisen edun. Tämä pitää varmasti ainakin osittain paikkansa.

Etukäteen ennakoitiin lähestymisten nousevan tavanomaista suurempaan arvoon, kuten avauskierroksen tilastojen mukaan on luettavissakin.

Kaikki 30 alle parin pelannutta saivat Approach the green-tilastossa plussamerkinnän nimensä perään. 
Patrick Cantlay (+3,99) oli listan ykkönen. 

Kun tähän tilastoon yhdistetään tilasto Around the green, nousee PGA Championshipin kaksinkertainen voittaja, toista sijaa jakava Brooks Koepka (69,-3)  ykköseksi summalla  +5,2 lyöntiä.

Merkillepantavaa Koepkan osalta on se, että avausten osalta Koepkan saldo oli torstain osalta reilusti negatiivinen. 

Kierros käynnistyi hänen osaltaan heikoimmalla mahdollisella tavalla, tuplabogilla kentän kymmenennellä.

”Rakastan kenttiä jotka ovat vaikeita. Se on varmaan yksi syistä, miksi pärjään majoreissa. Tiedän, että kykenen mentaalipuolella selviämään hankalista tilanteista. Tuulisissa oloissa, kuten tänään kyse on puttaamista enemmän pallon lyömisestä, jossa tänään onnistuin erinomaisesti”, 17 viimeistä reikäänsä viisi alle pelannut Koepka kertoi kierroksen jälkeen.

Torstain jälkeen johtava Kanadan Corey Conners (-5) on pallonlyöjänä yksi PGA Tourin arvostetuimmista. Yhden ykköstilan saavuttaneen jääkiekkotaustaisen Connersin ominaisuuksia kilpailijana mitataan viikonloppuna, mikäli paikka kärkipäässä säilyy myös perjantain aamukierroksen jälkeen.

Ennakkosuosikeilla vaikeaa

Suurimmista suosikeista alle parin pelasivat Koepkan lisäksi Viktor Hovland (-3) sekä Collin Morikawa (-2).

Bryson DeChambeau (par), Jordan Spieth (+1), Patrick Cantlay(+1) ovat myös  asemissa.
Cut-rajan takaa löytyvät Rory McIlroy (+3), Justin Thomas (+3) sekä Dustin Johnson (+4)

Phil Mickelson (-2) lukeutui positiivisten yllättäjien joukkoon. Kokemusta lukea tilanteita ja taitoa selvittää haasteita viheriöiden ympäristössä vasurilla on keskimääräistä huomattavasti enemmän.

Sam Horsfield (-3), Rasmus Hojgaard (-1) ja Padraig Harrington (-1)  lukeutuvat myös nimiin, joita ei ennakkoon suosikkeihin ole nostettu.

Elisa Viihde Viaplay ja V Sport Golf näyttävät toisen päivän suorana lähetyksenä kello 20.00-02.30.
Selostuksesta vastaa Antti Vaalas yhdessä kommentaattori Timo Karvisen kanssa.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa