Hyppää sisältöön

Brooks Koepka kyykyttää Augusta Nationalia sekä Brad Faxonia perättömästä huhusta: ”Otan tämän hyvin henkilökohtaisena”

Brooks Koepka on oppinut Augusta Nationalin kentän metkut

TV-kommentaattori Brad Faxon levitti podcastissa huhua, jonka mukaan Koepka joutuisi polvivammansa vuoksi pitkälle tauolle.

Augusta Nationalilla oli heti lauantaina päättyneen Women´s Amateurin jälkeen täysi höyry päällä sunnuntaina.

Juniorien Drive, Chip & Putt Championship oli meneillään, ja ensimmäiset Masters-osallistujat valtasivat tilaa valtavan kokoiselta rangelta. Osa pelaajista suuntasi kentällekin.

Mukana oli myös nelinkertainen major-voittaja Brooks Koepka, joka joutui Phoenixin-kisan voiton ja WGC:n kilpailun kakkostilan jälkeen leikkauspöydälle.

Kirurgisen toimenpiteen luonteesta Koepka ei informoinut muutamaa kuvapainotteista somepäivitystä enempää.

Huhut kiertävät golfmaailman huippujen ympärillä monesta aiheesta, ”rikkinäinen puhelin” muuttaa sanomaa myös valtameren takana.

Varsin yllättävää oli kuitenkin se, että arvostettu puttiguru ja TV-kommentaattori Brad Faxon avasi sanallisen arkkunsa podcastissa arvioiden Koepkan joutuvan pitkällekin tauolle. 

Tietolähteiksiin hän määritteli maaliskuun 24. päivä ulos tulleessa lähetyksessä keskustelunsa ”useiden caddien, valmentajien ja muiden lähellä pelaajia liikkuvien vaikuttajien kanssa.”

Faxonia siteerattiin laajasti medioissa ympäri maailman.

 Brad Faxon on Brooks Koepka’s injury: Range chatter suggests Koepka could be out 6-8 months https://t.co/GjKI6jX0MB pic.twitter.com/xgc17RUQGV

Koepka piti radiohiljaisuutta, kunnes vastasi Augustaan jo saavuttuaan twitterissä Faxonille varsin napakkaan tyyliinsä.

Huima tasonnosto Augusta Nationalin  kierrostuloksissa

Brooks Koepka on pelannut Mastersin viidesti, yhteensä 20 kierrosta. Kierrostulokset ovat olleet kaksijakoisia. 

Ensimmäiset kymmenen kierrosta hän pelasi keskiarvolla 72,8 (paras tulos 71, heikoin tulos 76 lyöntiä).

Kolmannnen kisan kolmannesta kierroksesta eteenpäin tahti on ollut täysin toinen, keskiarvo 69,4 ja kierrostulokset 66-71 välillä. Tällä kuntopuntarilla mitattuna hän on torstaina käynnistyvän kisan parhaita

Kahdessa viimeisessä sijaluvut ovat olleet seitsemäs ja toinen. 

US Openin ja PGA Championshipin kahdesti voittanut mestari haistaa varmasti sen, että menestystä voisi tulla Augustastakin, eikä hevin jää pois, vaikka olisikin toipilas.Toivottavasti polvi on kunnossa, Brooks Koepkan vahva panos US Mastersissa toisi kauden ensimmäiseen majoriin huomattavasti lisää sähköä.

The Mastersin näyttää yksinoikeudella kertamaksulla Ruutu. Selostus on sekä englannin että suomen kielellä. Suomenkielisestä selostuksesta vastaa Antti Vaalas ja kommentaattorina toimii Karri Kakko.

Etsi luettavaa