Hyppää sisältöön

Brooks Koepka johtaa The Mastersia: ”Haluan olla asemissa kun finaalikierroksen toinen yhdeksikkö käynnistyy”

Brooks Koepka on terve ja valmis menestymään The Mastersissa. Kuva: Getty Images

Jon Rahm, Viktor Hovland ja Brooks Koepka jakavat kärkipaikkaa Augusta Nationalilla tuloksella -7. Rory McIlroyn (par) mahdollisuudet The Mastersin voittoon ja Career Grand Slamin saavuttamiseen ovat heikon avauskierroksen jälkeen lähes nollilla.

Kauden ensimmäisen majorin tuloslistan ensimmäinen sivu on pullollaan maailmantähtiä.

Kärkikolmikon takana 2-4 lyönnin päässä kärkkyvät reikäpelimestari Sam Burns, ensimmäistä voittoaan tavoitteleva Cameron Young, Xander Schauffele, Mastersin hallitseva mestari Scottie Scheffler, Shane Lowry, Jordan Spieth, Collin Morikawa, Tony Finau sekä konkarisarjaan luokiteltavat entiset maailmalnistan ykköset Jason Day, Adam Scott ja Justin Rose.

Tähtiloistoa tuo kärkikymmenikköön myös US Amateurin voittaja Sam Bennett, jonka henkistä kovuutta mitataan perjantain ja lauantain vaativissa keleissä. Augustaan on luvattu molemmiksi päiviksi kylmää ilmaa ja sadetta.

Vain yksi on joukosta poissa. Rory McIlroy mureni valitettavan tyypillisellä tavalla Mastersissa jo avauspäivänä. Seitsemän lyönnin takaa ovat avauskierroksen jälkeen kivunneet voittoon vain Tiger Woods ja Phil Mickelson

Tervehtyminen palautti Brooks Koepkan tuloskunnon

Polvi -ja lannevaivoista pitkään kärsinyt Brooks Koepka yllätti suurimman osan asiantuntijoista ja yleisöstä torstaina räväyttämällä tauluun tuloksen 65,-7.

”Olen terve. Siinä on syy tuloskunnon palautumiselle. Loukkaantumiskierre oli varsin turhauttavaa. Siinä vaiheessa kun tervehdyin, golfin osalta kaikki muuttui parempaan suuntaan”

”Joudun silti tekemään kovasti töitä ennen ja jälkeen kierroksen saadakseni kroppani pelikuntoon”, Koepka määritteli mediatilaisuudessa kierroksen jälkeen

Hän lopetti kierroksen kahteen birdieen. Päivän ainoa bogey tuli yli 30 metriä pidennetyllä 13:lla (par-5), jossa Koepkan avaus päätyi punaisten paalujen väärälle puolelle.

”Tavoitteeni on jatkaa hyvää draivaamista ja puttia. Pysytellä asemissa viimeisen kierroksen toisen yhdeksikön käynnistymiseen, jolloin kisa ratkaistaan”, kahdesti US Openin ja PGA Championshipin kahden vuoden jaksossa voittanut Koepka suunnitteli.

Draiverin vaihto toi Jon Rahmille rauhan avauksiin

Jon Rahmin kierros Augusta Nationalilla käynnistyi halvalla tuplabogilla. Hän otti neljä puttia.

Loppu olikin sitten melkoista tulosiloittelua. Seitsemän birdieä ja eagle, yhdeksän alle. Yhteistulos 65,-7 on avausreiän tuplabogin jälkeen Mastersin historian paras tulos.

Rahmin lyöminen oli parasta mahdollista A-luokkaa. Hän osui kaikilla avauksilla väyliin, viheriöihinkin oikealla lyöntimäärällä yhtä kertaa lukuunottamatta.

”Tänään oli ensimmäinen kerta koko kaudella kun draivaaminen oli sitä mitä siltä odotan. Sitouduin ennen lyöntiä siihen svingiin joka minulla on, sekä niihin linjoihin joita tavoittelin.”

”Olen löytänyt Callawayn Paradym Triple Diamond -mallistosta draiverin lavan, johon luottoni on todella korkealla”, Rahm antoi tunnustusta välinekumppanilleen.

Rahm on sijoittunut Mastersissa kuudella osallistumiskerralla neljästi kymmenen joukkoon. Kylmä fakta on kuitenkin se, että kertaakaan hän ei ole päässyt lähtemään viimeiselle kierrokselle kuutta lyöntiä lähempää kärkimiestä.

Avauskierroksen perusteella tähän tilastoon saattaa viikonloppuna tulla roima parannus.

Rory McIlroylla pitkä matka kärkeen

The Mastersn lähihistorian meneksekkäimmistä pelaajista Phil Mickelsonin tulos (-1) oli jopa parempi, kuin heikot esitykset LIV Golfilla antoivat odottaa. Tiger Woods (+2) jäi Viktor Hovlandin (-7) sekä Xander Schauffelen (-4) seurassa statistiksi.

Rory McIlroyn (par) Masters -kipsi avauskierrosten osalta ei hellitä. Ulosmenossa tekemänsä hämmästyttävän useat virheet jättivät hänet kauas kärjen taakse, eikä toinen puolisko tuonut tilanteeseen merkittävää parannusta.

McIlroy on vuonna 2009 alkaneella Masters -urallaan aloittanut kilpailun vain kerran kuutosella alkavalla tuloksella. 2011 hän johti kisaa pelattuaan 65,-7. Kaikki muut ovat tuottaneet tuloksen 70-76 lyöntiä.

Hän on antanut siimaa johtavaan pelaajaan kipsaamisensa johdosta hämmästyttävän paljon. Johtotulos on 2000-luvulla ollut 64-68 lyönnin välissä, keskiarvon painuessa niukasti alle 66 lyönnin.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa