Brooks Koepka johtaa LIV Golfin kisaa Saudi-Arabiassa

Charl Schwartzel on kahden lyönnin päässä Brooks Koepkasta Jeddahissa pelattavassa LIV Golfin kilpailussa. KUVA: GETTY IMAGES

Brooks Koepka pääsi vauhtiin Jeddahissa pelattavassa LIV Golfin kisassa.

Yhdysvaltain Brooks Koepka löi tauluun perjantain parhaan tuloksen Jeddahissa, Saudi-Arabiassa pelattavassa LIV Golfin kauden seitsemännessä kisassa. Koepka käytti kierroksellaan 62 lyöntiä (-8), mikä riittää kahden lyönnin johtoon.

K

Toisena on Etelä-Afrikan Charl Schwartzel, joka voitti kiertueen ensimmäisen kilpailun Lontoossa kesäkuun alussa. Schwartzelin kierrostulos oli 64 (-6).

Kolmatta sijaa jakavat Hideto Tanihara Japanista sekä yhdysvaltalaiset Patrick Reed ja Peter Uihlein. Heidän tuloksensa on 65 (-5).

Koepkan LIV-uran tähän asti paras sijoitus on viime viikolta, kun hän sijoittui Bangkokissa yhdeksänneksi.

Jeddahin-kisa on samalla viimeinen LIV Golfin yksilösarjassa, joskin Dustin Johnson on jo varmistanut kokonaiskisan voiton. Avauskierroksen jälkeen Johnson on jaetulla 16. sijalla tuloksella 68 (-2).

Floridassa pelattavassa päätöskisassa lokakuun lopulla ratkaistaan joukkuesarjan mestaruus.

Koepkan kipparoima Smash Golf Club johtaa myös Jeddahin-osakisan joukkuesarjaa. Siinä pelaavat Brooks ja Chase Koepka, Uihlein sekä Jason Kokrak.

LIV Golf on Saudi-Arabian valtion rahoittama uusi golfkiertue, joka käynnistyi kesäkuussa Lontoosta. Se on houkutellut huippupelaajia mukaan hulppeilla allekirjoituspalkkioilla sekä isoilla palkintopoteilla. Kiertuetta pidetään ihmisoikeuksia polkevan öljyvaltion urheilupesuoperaationa.