Hyppää sisältöön

Brooks Koepka: ” Bethpage Black on brutaali kenttä, rakastan sitä”

Brooks Koepka upotti torstaina puttejaan yhteensä lähes 50 metrin päästä

Danny Lee (-6) oli iltapäivän yllättäjä PGA Championshipissa. Perjantain kierros on iso testi paitsi voittoaan PGA:ssa puolustavalle Koepkalle (-7), myös hänen takaa-ajajllleen.

Ylisanat olivat loppua paitsi Bethpage Blackin kenttäennätyksen (63,-7) tehneeltä Brooks Koepkalta, myös hänen pelikavereiltaan ja medialta, kun avauspäivän esitystä arvioitiin.

”Tämä oli yksi urani parhaista kierroksistani.   Bethpage Black on hyvin brutaali kenttä. Rakastan kenttiä, jotka rankaisevat virheistä”, fantastisen kierroksen pelannut Koepka myhäili.

Tiger Woods suitsutti pelikaveriaan todeten, että Koepka olisi hyvin voinut napsaista tuloksestaan vielä pari lyöntiä pois. Avauspäivän jälkeen miesten välistä ero on yhdeksän lyöntiä (63-72).

Francesco Molinarin ja Tiger Woodsin kantti on koetuksella perjantaina.

Francesco Molinarin ja Tiger Woodsin kantti on koetuksella perjantaina.

Getty Images

Woods pelasi neljän reiän jakson sisääntulon alkuun neljä alle, mutta kokonaisesitys jäi täysin Koepkan shown varjoon.

Mikäli Woods häviää myös toisen päivän tuloksessa Koepkalle, mahdollisuudet uran 16:een major-voittoon ovat viikonloppuna enää marginaaliset.

Puttipeli erottaa jyvät akanoista

Brooks Koepka oli kaikilla pelin osa-alueilla vahva. Paras tilastojen mukaan tiiltä viheriölle, rautapelissä oman luonnehdintansa mukaan ”varma”, ja niillä kerroilla jolloin hän joutui puolustamaan parin tekemistä, lähipeli paikkasi kenttäpelin missit.

Koepka sai vireen päälle upotettuaan ensimmäisellä viheriöllä 12 metrisen putin, päätösreiällä yleisö hurrasi päivän seitsemännnen birkun uppoamista kymmenen metrin matkalta. Koepka voitti muita pelaajia putteri kädessään kierroksen aikana 3,6 lyönnin verran. Parempaan kykeni vain kakkosena oleva Danny Lee, (3,8) jolla oli kahdeksan birkun vastapainoksi kortissaan kaksi bogia.

Yhden kierroksen yllättäjä vai  vakavasti otettava haastaja? Danny Leen paras sijoitus majoreissa on 17:s.

Yhden kierroksen yllättäjä vai vakavasti otettava haastaja? Danny Leen paras sijoitus majoreissa on 17:s.

Getty Images

Maailman parhaaksi amatööriksi ja US Amateurin voittajaksi 2008 noussut Lee on vain hyvin harvojen asiantuntijoiden papereissa Koepkan vaarallisin vastustaja viikonloppuna. Majoreissa hän ei ole kertaakaan ollut kymmenen  joukossa, pitkällä PGA Tourin uralla ainoa ykköstilakin on pienestä  Meksikossa pelatusta kisasta.

Tuloslistan kahdeksan ensimmäistä voittivat keskivertopelaajia avauspäivänä putteri kädessään keskimäärin 2,9 lyönnillä. Menestysresepti tulee kolmella viimeisellä kierroksella olemaan pitkälti sama. Pidä avaukset väylällä, tähtää lähestymisissä oikeisiin kohteisiin ja upota riittävä määrä putteja.

Perjantaista on tulossa melkoinen ”movingday.

Eurooppalaisista vahvin kortti oli torstaina Tommy Fleetwood (-3). Dustin Johnson (-1) on kuuden lyönnin päässä hyvästä ystävästään.  Justin Rosen  tulos (70,par) antaa vielä kaikki mahdollisuudet Koepkan kantaan pääsemiseksi. 

Alle parin pelasi vain 16 pelaajaa 155:sta. Yllättävin  näistä oli Ranskan Mike Lorenzo-Vera (-2).  Matt Wallace (-1) osoitti päässeensä ainakin osittain yli siitä valtavasta harmituksen määrästä, jonka hän otti harteilleen jäädyttyään loppuväylillä British Mastersissa.

Neljättä majoriaan tavoittelevan Brooks Koepkan pelikaverit Tiger Woods ja Francesco Molinari ovat yhdeksän lyönnin päässä torstain tähdestä.

Viasat ja Viaplay näyttävät PGA Championshipin suorina lähetyksinä.

Kilpailun tuloslistan löydät täältä.

Etsi luettavaa