Hyppää sisältöön

Brooks Koepka aloittaa kautensa: ”Pelaan voitoista, en nimityksistä”

Brooks Koepka on väläytellyt osaamistaan

Maailmanlistan ykkönen ei ole pahoittanut mieltään siitä, että PGA Tourin pelaajat valitsivat Rory McIlroyn kauden 2019 pelaajaksi, vaikka Koepka loisti majoreissa ylivertaisena tähtenä.

Brooks Koepka osallistuu torstaina Las Vegasissa käynnistyvään Shriners Hospitals for Childen Openiin. Hän kantaa totuttuun tapaan ykkössuosikin asemaa harteillaan, vaikka menestyshistoria ei puhu Koepkan puolesta PGA Tourin ”tavallisissa” kisoissa, jotka pelataan USA:n maaperällä. 

Ansiolistalla on  vajaan 2,5 vuoden ajalta neljä major-voittoa sekä WGC:n kisan ykköstila.

Kalenterivuoden 2019 aikana Koepka voitti PGA Championshipin, oli toinen Mastersissa sekä US Openissa ja neljäs Open Championshipissa. Vastaavaan saldoon on ennen häntä neljässä saman vuoden majorissa ennen häntä yltänyt vain kolme muuta pelaajaa.

Koepka on kuitenkin  ollut tavallinen kuolevainen muissa kisoissa kotimantereellaan, sillä helmikuussa 2015 pelattu Waste Management Phoenix Open on hänen edellinen ykköstilansa tavallisissa kilpailuissa PGA Tourilla. 

Tämä on luonnollisesti typerryttävä fakta, joka ehkä osaltaan on ollut vaikuttamassa pelaajien päätökseen äänestää menneellä kaudella Players Championshipin, Canadian Openin ja Tour Championshipin voittanut Rory McIlroy kauden pelaajaksi.

Keskiviikkona Koepka vastaili varsin tyynesti tätä  asiaa koskeneisiin kysymyksiin kiteyttäen sanomansa vertauskuvaan NBA-tähteen LeBron Jamesiin.

”Minä pelaan voittaakseni, en saadakseni nimityksiä. Kisojen voittaminen on oleellista, näin yksinkertaista se on. Se (Vuoden pelaaja -valinta) olisi ollut hienoa, mutta jokainen tässä huoneessa oleva tietää… tarkoitan että, LeBron James on voittanut vain neljä kertaa MVP-tittelin. Ja kuitenkin olen varma siitä, että hän on ollut paras pelaaja paljon useammin”, Koepka määritteli Las Vegasin kisan aattona.

Kilpailun muut suosikit ovat Bryson DeChambeau, Patrick Cantlay, Adam Scott ja Gary Woodland.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa