Brooke M. Henderson ylivoimainen LPGA:n voittajien kisassa – Matilda Castren iloitsi puttipelinsä kehittymisestä

Brooke M. Henderson on valittu Kanadassa kolme kertaa median äänestyksissä maan parhaaksi naisurheilijaksi. KUVA: GETTY IMAGES

Kanadan Brooke M. Henderson (-16) otti tyylikkään revanssin edellisvuoden kakkostilalleen johtamalla alusta loppuun Lake Nona Country Clubilla pelattua Tournament of Championsia. Matilda Castren (par) oli 29 pelaajan kilpailussa sijaluvulla 21.

25-vuotias Brooke M. Henderson lähestyy kilpapelaajana iän puolesta vasta parhaita vuosiaan. Kausi käynnistyi Orlandon kupeessa pelatussa kisassa voitolla, joka oli LPGA:lla jo 13.

Kanadalaisen ansiolista nimenomaan voittojen osalta on ikä huomioiden mykistävä.

Hän ylsi ensimmäisen kerran ykköseksi 17-vuotiaana ansaittuaan paikkansa Portlandissa pelattuun kisaan maanantaikarsinnan kautta.

Ykköstila heltisi varsinaisessa kisassa kahdeksan lyönnin erolla seuraavaan. LPGA:n kortin hän olisi todennäköisesti kyennyt pelaamalla hankkimaan jo edellisen syksyn karsinnoista, mutta alaikäisyys tuli tuolloin esteeksi niihin osallistumiselle.

Henderson nousi ajurin paikalle jo torstain tuloksellaan 67-5, paransi tästä perjantaina yhdellä lyönnillä (66,-6), eikä antanut kilpasiskoilleen mahdollisuuksia myöskään viikonloppuna.

Eroa toista sijaa jakaneisiin Englannin Charley Hulliin ja Ruotsin Maja Starkiin oli neljä lyöntiä.

Hendersonin tavoin alkaneelle kaudelle TaylorMaden kanssa varustesopimuksen tehnyt kisan suurin suosikki Nelly Korda jätettiin neljänneksi.

Maailmanlistalla ennen kisaa seitsemäntenä ollut Henderson ansaitsi voitostaan 225 000 dollaria.

Matilda Castren: ”Ihan ok startti kaudelle”

Matilda Castren pelaa seuraavat neljä kisaansa Saudi-Arabiassa, Thaimaassa, Singaporessa sekä Kiinassa .
KUVA: PETRI TIMONEN

Matilda Castren pääsi usean muun pelaajan tavoin mukaan Annika Sörenstamin kotikentällä pelattuun kisaan kauden 2021 ykköstilallaan.

Tammikuun 2022 Tournament of Champions -kilpailu meni pian koronaviruksen aiheuttaman taudista toivuttuaan Castrenin omastakin mielestä yli odotusten. Toipilaana hän oli jaetulla sijalla kymmenes nykyisen maailmanlistan ykkösen Lydia Kon kanssa.

Toinen osallistumiskerta viikonloppuna ei tuottanut vastaavaa menestystä, vaikka toisen kierroksen jälkeen sijalla 12:s ollut Castren aloitti kolmannenkin terävästi.

Tuloksin 72-70-74-72,(par )sijoitukseksi tuli jaettu 21. Viimeisenä päivänä hän teki kaksi bogia ja kaksi birdietä.

”Tuuli oli kovaa takaysillä, varsinkin noilla viimeisillä rei’illä. Löin siellä monta hyvää lyöntiä vasta- ja sivutuuleen”, Castren kommentoi tiedotteessan.

”Putti oli parempaa kuin viime kauden lopulla. Lähestymiset eivät kuitenkaan olleet niin hyviä, että olisi voinut taistella tällä viikolla voitosta. Myös muutama avaus karkasi. Niitä pitää hioa.”

”Mutta ihan ok kauden aloitus. En tietenkään ole tyytyväinen näihin tuloksiin, mutta tästä se lähtee”, Castren tiivisti tuntemuksensa.

Castren kuittasi 1,5 miljoonan taalan palkintopotista 20 377 dollaria.

LPGA:n kisaohjelmassa on avauskisan jälkeen taukoa helmikuun viimeiselle viikolle asti. Tuolloin käynnistyy peräkkäin pelattavien Aasian kisojen sarja Thaimaasta, josta LPGA:n pelaajat siirtyvät Singaporeen ja Kiinaan.

Matilda Castren on ilmoittautunut kaikkiin kolmeen tapahtumaan.

Ennen näitä hän osallistuu 16. helmikuuta käynnistyvään Aramco Saudi Ladies International -kilpailuun Saudi-Arabiassa. LET:n kisoihin lukeutuvassa kisassa on peräti viiden miljoonan dollarin palkintopotti.